Afstand: 5 kilometer

Waar: Oldham (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats langs Holmfirth Road (A635), ter hoogte van Yeoman Hey Reservoir

Samengevat: een korte wandeling in Yorkshire, in ‘the dark Peak Area’. Met uitzicht op Dovestone Reservoir vanaf Stable Stones Brow en langs het monument.

Beoordeling: 8

Uitzicht op het reservoir

Met de wandelkaart in de hand is een korte wandeling in de buurt van Holmfirth uitgestippeld. Het is een rondje geworden met de start langs de A635 en op goed geluk dat er parkeergelegenheid dichtbij het startpunt is. Gelukkig is er wel een plan B voor de parkeeruitdaging: iets verderop is er een parkeerplaats bij Dovestone Reservoir. Vanaf deze parkeerplaats kan er langs de weg naar het startpunt gewandeld worden.

Bij de uitvoering van het wandelplan blijkt plan B niet nodig, er is een kleine parkeerplaats langs de weg bij het startpunt (de boerderij is een handig herkenningspunt). Wanneer de wandelschoenen aangetrokken zijn, kan de wandelgroep aan de eerste uitdaging van de wandeling beginnen: de klim naar de top van Dick Hill.

Monument

De klim naar de top is goed te doen en zonder moeite wordt doorgewandeld in de richting van Stable Stones Brow. Op het uitkijkpunt is er een mooi uitzicht op het reservoir in het dal. Wanneer de foto’s zijn gemaakt gaat de wandeling verder naar het volgende richtpunt van de route: het monument. Het wandelpad gaat soms een beetje klimmend en dan weer dalend door het veld, maar zelfs voor wandelaars uit het vlakke land is het goed te doen.

Bij het monument staat een bankje uitnodigend te wachten en wordt er een korte stop ingelast. Een pauze is niet direct nodig voor de rust maar het is een mooi punt om van het uitzicht te genieten, met vandaag behoorlijk wat wind in de haren.

Blik over de schouder

Vanaf het monument gaat de wandeling verder met een elegant hupje over een stile om iets verder af te slaan en een onduidelijk pad (of liever vooral het gebrek aan een pad) te volgen. Met een beetje kunst- en vliegwerk en met hulp van het gps apparaat wordt het laatste deel van de wandeling afgerond en kan het hek bij de weg (en bij de parkeerplaats) met beleid achter de laatste wandelaar gesloten worden.

Algemeen oordeel van de wandelgroep, leuke wandeling met mooie uitzichten, zelfs op een grijze dag. Met het laatste deel van de wandeling (als je de route met de klok mee wandelt) als microavontuur. Onderweg geen terras, maar wel een bankje bij het monument.

Ps. mocht de kleine parkeerplaats vol zijn, dan is plan B (parkeren bij het reservoir een optie).

Facebooktwitter