Afstand: 4 kilometer

Waar: Hade Edge (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: in Hade Edge, tegenover de plaatselijke school

Samengevat: vanuit Hade Edge een korte wandeling langs Holme Styes Reservoir en door het bos van West Gate terug.

Beoordeling: 7,5

Uitzicht over de velden

Voor de ochtend is er een korte wandeling vanuit Hade Edge uitgetekend. Vanuit het dorp gaat de route door het veld in de richting van het Holme Styes Reservoir. Het is even wennen, een wandeling waarbij de eerste kilometer in een strakke lijn naar beneden gaat. Bij het bruggetje op de rand van het reservoir wordt het einde van de afdaling bereikt en kunnen de spieren in de bovenbenen weer ontspannen.

Zoals elke zichzelf respecterende wandeling in Engeland zijn er maar weinig meters vlak dus gaat het zonder pardon weer heuvel op. Het brede grindpad trekt door het bos met een paar mooie doorkijkjes over de velden in de omgeving. Gelukkig komt ook aan al het klimmen een eind.

Favoriete bospad van de dag

De route volgt een smal wandelpad op het randje van de heuvel en geeft de wandelaars een zonnig uitzicht (in ieder geval vanmorgen) over het reservoir. Vanaf het punt met uitzicht over het water keert de route terug in de richting van het bos en volgt een slingerend bospad langs het beekje en een oud en vervallen bouwwerk.

Bij de imposant uitziende trap (waar in natte tijden het water uit het reservoir langs loopt en in de beek uitkomt) maakt de wandelgroep nog even een korte stop voor een fotomoment.

Voor als er te veel water is…

Vanaf het fotopunt moeten, hoe kan het ook anders, weer de nodige hoogtemeters overwonnen worden. Nog voor het verzuren van de benen komt de bebouwde kom van Hade Edge weer in zicht. Nog een paar laatste hoogtemeters om te overwinnen voordat de finish wordt bereikt.

Net niet helemaal buiten adem, we blijven immers wandelaars die vooral de vlakke paden gewend zijn, is de cirkel rond en zit de wandeling erop.

Algemeen oordeel van de wandelaars: een onverwacht leuke en afwisselende wandeling. Favoriet deel van de wandeling is het laatste deel (met bluebells in mei) door het bos.

Facebooktwitter