Afstand: 9 kilometer

Waar: Saddleworth (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats bij Dovestone Reservoir

Samengevat: een redelijk vlakke wandeling in een heuvelachtig Yorkshire. De wandeling gaat langs Yeoman Hey Reservoir, Greenfield Reservoir en als laatste Dovestone Reservoir.

Beoordeling: 8

Yeoman Hey Reservoir

Na een korte blik op de wandelkaart voor de wandeling bij Dovestone Reservoir wordt besloten om geen route te maken. Er zijn maar weinig wandelpaden en met de aantekening ‘altijd het water aan de rechterhand houden’ moet het lukken om het rondje te maken zonder te verdwalen.

Dus zonder route maar met het volste vertrouwen dat het een prima middag gaat worden, vertrekt de wandelgroep vanaf de hoger gelegen parkeerplaats in de richting van het water. Op de dam van het Yeoman Hey Reservoir wordt er even stil gestaan bij een visser die een klein gevecht heeft met een vislijn die in de enige boom langs het water terecht is komen.

Bijzondere wegwijzers

Wanneer de vislijn uit de boom is losgetrokken is het tijd om verder te wandelen. Na twintig meter kan de wandelgroep het niet laten om toch nog even om te kijken, en verdorie de visser heeft niet alleen een boom gevangen maar ook nog een vis(je). Met nog steeds het water aan de rechterhand gaat de wandeling in de richting van Greenfield Reservoir. Daar ligt ook het enige klimmetje van de wandeling. Zonder moeite wordt er naar de top van de damwand geklommen.

Na het klimmetje is het pad weer vlak en kan er ontspannen verder gewandeld worden. Bij de kleine sluis wordt met een hik-stap-sprong de overkant van het beekje bereikt waar het wandelpad de groep in de richting van Dovestone Reservoir brengt.

Dovestone Reservoir

Er wordt nog een grote bocht om het laatste reservoir van deze wandeling gemaakt. De wandeling gaat voor de laatste keer over de damwand. In een soepele pas wordt over het brede grindpad het bospad bereikt dat de wandelaars terugbrengt naar de parkeerplaats. Nog een laatste stile te overwinnen en dan zit de wandeling er op.

Algemeen oordeel van de wandelgroep, het klinkt misschien niet als de meest spannende wandeling langs drie reservoirs, maar deze wandeling met weinig hoogtemeters heeft een aantal mooie uitzichten. Favoriete deel is het gedeelte langs Yeoman Hey Reservoir en Greenfield Reservoir. Fijn gewandeld.

Ps. onderweg geen terras voor een pauze. Wel een picknick plek met uitzicht op Dovestone Reservoir.

Facebooktwitter