Afstand: 2 kilometer

Waar: Fongauffier (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Eerste wandeling van een wandelweek in de Dordogne. De eerste wandeling gaat op het gemak: even naar de bakker om stokbrood te halen. Franser kan het niet. In ieder geval niet voor het ontbijt.

IMG_1250

Een wandelweek in Frankrijk kan niet anders beginnen dan met een wandeling naar de bakker. De beschrijving naar de bakker is duidelijk, dus dat moet zelfs voor ons te doen zijn. De Franse zon op het gezicht en daar is best aan te wennen. Gelukkig gaat deze eerste wandeling vooral over vlakke wegen. De klimmetjes worden bewaard voor volgende wandelingen.

De wandeling gaat op een mooi zondags tempo. Niet te snel en over de volle breedte van de weg. Bij de voordeur van de bakker is er even een overlegmoment. De bakker ziet er wat vaag uit. Wel met ruime openingstijden (van 4-20 uur; zeven dagen in de week), maar het interieur is de laatste dertig jaar waarschijnlijk niet meer aangepast. Maar omdat we geen zin hebben om naar het dichtstbijzijnde dorp te rijden en daar op zoek te gaan naar een bakker, wordt besloten het er in ieder geval voor vanmorgen op te wagen. Wat kun je verprutsen aan stokbrood? De bestelling wordt ‘trois baguettes ordinaire’. In vloeiend frans.

IMG_1256

Met het stokbrood in de hand op het gemak terug gewandeld en precies op tijd voor ontbijt met vers stokbrood en koffie terug bij het huisje. Prima eerste wandeling.

IMG_1245

Ps. in het geval van deze bakker geldt zeker: schijn bedriegt. De winkel ziet er aan de buitenkant uit als een tankstation, maar het brood is geweldig. Ook zonder beleg een traktatie. Dit wordt de bakker voor de komende week.

Facebooktwitter