Afstand: 8 kilometer

Waar: Sagelat (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanuit Sagelat, deels door het bos (met meer dan duizend vliegen die maar om je blijven hangen). In de wandeling zitten een paar, niet te moeilijke klimmetjes. Onderweg is er een aantal keer een mooi doorkijkje op Belvès. Net voor het eind van de wandeling nog langs een eeuwenoud kerkje.

P1010251

Met beloofde temperaturen boven de vijfentwintig graden kiezen we voor vanmiddag een niet te lange wandelroute genaamd het ‘rondje van Cantelauzel’,  met een beloofde afstand van onder de zeven (franse) kilometer. Dat moet te doen zijn. Met een extra voorraad water ingepakt kan de wandeling beginnen. Eerst een klein klimmetje, daarmee is de hele groep direct goed ingelopen en warm. De route volgt deels de verharde weg, met een paar mooie doorkijkjes op Belvès. Dan is het even zoeken naar de route. De weg slaat links af, dus gaan wij links af. Een wild blaffende hond laat duidelijk weten dat dit niet helemaal de bedoeling is. Vanaf het terras geeft de buurvrouw aan dat het wandelpad door het bos gaat en dat we rechtsaf hadden moeten slaan in plaats van de weg naar links volgen. We gaan dus maar een gauw een stukje terug. Dan zien we ook duidelijk het paaltje staan dat we net gemist hebben.

Maar dan is de route wel weer duidelijk, er is maar één pad door het bos. En dan blijkt dat we niet de enige bezoekers van het bos zijn. Toegegeven, de tel zijn we wel even kwijt geraakt, maar er zijn minstens duizend vliegen in het bos en ze hangen bij voorkeur om wandelaars. Niet een pluspunt van de wandeling. Gelukkig  komt er een open stuk en kunnen we even zonder vliegen wat drinken. Maar dan gaat het helaas toch verder het bos in. Nog een klein stukje tussen de vliegen door en dan gaat de wandeling weer verder door het open veld. Helemaal vlieg-vrij.

P1010259

Langs een paar verlaten appelbomen, genoeg appels aan de takken maar je vraagt je af wie ze hier heeft neer gezet, en waarom de bomen er nu zo verlaten bij staan. Natuurlijk kan ook een typisch frans uitzicht inclusief rollen hooi, zonnebloemen en (bijna) blauwe luchten niet ontbreken op deze wandeling.

Weer langs een boerderij. Gelukkig staat er een stevig hek op het erf om de dit keer agressief heen en weer rennende en woest blaffende hond tegen te houden. En dan gaan we weer het bos in. Adem in, mond dicht en stug doorlopen. Gelukkig gaat het heuvel af en kan er behoorlijk doorgelopen worden. Net voor de route het bos verlaat nog even snel een foto gemaakt van Belvès.

P1010261

Met bijna de finish in zicht, nog een mooi fotomomentje met een eeuwenoud kerkje in de zon. Laatste pauze en dan in één streep naar het eindpunt.

Ps. Onderweg zijn er geen bankjes, terrasjes of stoeltjes, neem dus voldoende te drinken mee. Leuke wandeling maar als er al zoiets bestaat als het ‘vliegenseizoen’ , wandel dan buiten dit seizoen.

 

Facebooktwitter