Afstand: 3 kilometer

Waar: Sagelat (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling van de terrastafel van het vakantiehuis naar de terrastafel in Belvès waar pizza’s  geserveerd worden voorzien van een fantastisch uitzicht. De wandeling is eerst een stukje vlak maar vanaf Fongauffier gaat het steil omhoog en met mooie uitzichten. Eenmaal in Belvès aangekomen wordt de wandeling weer vlak. De pizza met het uitzicht is een prima beloning.

P1010268

Met algemene stemmen is gekozen voor een afsluiting van de dag inclusief een pizza. Een deel van de groep besluit naar Belvès te rijden zodat de terugreis voor de wandelaars geregeld is.

Vanaf het terras van het vakantiehuis gaat het in de richting van het centrum van Fongauffier. Hoewel centrum misschien wel een wat optimistische beschrijving van een rotonde, restaurant, bakker en drie huizen is. Over de zebra bij de rotonde en dan het weggetje dat direct om hoog gaat. Om de bocht ligt de spoortunnel. Het ziet er niet echt uit of deze tunnel het gewicht van een voortrazende intercity kan dragen, maar het spoor is nog in bedrijf dus het zal wel veilig zijn er onder door te lopen.

P1010273

De route volgt het pad langs het muurtje dat er al wel een paar jaar lijkt te staan en waarschijnlijk ook nog wel een paar zal blijven staan. Dus niet de eerste maar zeker ook niet de laatste wandelaar die hier langs trekt en zo nu en dan even stil staat om van het uitzicht te genieten.

Het zal wel verbeelding zijn van een wandelaar met tien kilometer in de benen, maar de pizza is bijna te ruiken.

P1010275

Eenmaal in de bewoonde wereld van Belvès gaat de wandeling nog langs een van de kenmerkende torens van dit middeleeuwse stadje: de Eglise die al meer dan zeven eeuwen geschiedenis langs de muren heeft zien trekken (mocht je belangstelling hebben voor middeleeuwse schilderingen, dan kun je altijd hier even naar binnen gaan voor een bezoekje). Nog een paar straten door en dan is het terras van het restaurant bereikt. Tijd om met de groep te genieten van pizza met fraai uitzicht.

Ps. de pizza’s zijn lekker en de bediening aandoenlijk.

Facebooktwitter