Afstand: 3 kilometer

Waar: Saint Germain de Belvès (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte (avond)wandeling vanuit het bijna ingeslapen Saint Germain de Belvès. Vanuit het centrum eerst een klein stukje vlak, dan een lange afdaling de vallei in en net voor het eind van de wandeling weer klimmen naar het plein voor de kerk.

P1010325

Na de wandeling van vanmorgen zijn er nog wandelaars met genoeg energie voor een tweede wandeling. Gekozen voor Saint Germain de Belvès. De rit naar het dorp is vooral klimmen dat belooft dus wat voor de wandeling. Het is geen probleem om op het dorpsplein een parkeerplaatsje te vinden.

Eenmaal de wandelschoenen aan de voeten blijkt de moed kleiner te zijn dan gedacht en besloten wordt om een ingekort rondje te gaan maken. Vanaf het plein is de route snel te vinden en binnen twee straten is de bebouwde kom al achter de rug. Omdat het startpunt bovenop een heuvel ligt zijn er mooie vergezichten over het landschap. Een mooi decor voor een wandeling.

P1010330

Bij een bord met een strenge waarschuwing dat de tuinen niet te bezichtigen zijn, slaat de route toch het groen in. Eerst een trapje (met ietwat ongelijke treden, dus even goed opletten) maar dan is het een zandpad dat steil heuvelaf gaat.

Er lijkt geen eind aan de afdaling te komen, wat een beetje verontrustend is omdat elke meter naar beneden ook weer naar boven gemaakt moet worden. Maar uiteindelijk is toch het eind van de afdaling bereikt en gaat het nu vooral vlak verder. Alle tijd om even om je heen te kijken. Het is hier onvoorstelbaar stil (als je de krekels wegdenkt tenminste).

Bij het kruispunt blijkt dat het vlakke gedeelte van de wandeling er dan toch op zit, de klim ligt er steil bij.

Met de laatste energie van de dag wordt de klim overwonnen. Nog even getwijfeld om te vragen of de fiets geleend mag worden voor het laatste stukje van de wandeling.

P1010336

Omdat de fiets ongetwijfeld ook weer teruggebracht moet worden toch maar de benenwagen in gang gezet. Nog drie bochten en dan is ineens het kerkplein al weer bereikt. Uitblazen en tijd om naar huis te gaan.

Ps. het stuk door het bos lijkt een beetje op wandelen in Nederland, afgezien van de vele krekels. Die hoor je op de Veluwe toch minder vaak.

Facebooktwitter