Afstand: 6 kilometer

Waar: Zwolle (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Voor de Architectuur Biënnale Zwolle is er een tijdelijke voetgangersbrug in de gracht gelegd. Een rondje door Zwolle inclusief twee oversteken over deze brug. De terugweg gaat langs de ‘Peperbus’, ‘Vispoorterplas’ en de ‘Thorbeckegracht’.

DSCF2366

De afgelopen week stond Zwolle in het teken van de Architectuur Biënnale. Een van de onderdelen was de voetgangersbrug in de stadsgracht. Gaat normaal gesproken een brug ruim over het wateroppervlak deze brug kon niet overgestoken worden zonder de voeten nat te krijgen. Omdat het prima wandelweer is zetten we de auto net buiten het centrum en wandelen via ‘het Weezenlandenpark’ in de richting van het centrum.

De wandeling steekt het ‘Kerkbrugje’ over en slingert dan richting de ‘Sassenpoort’ en de gracht. Vanaf de ingang van het park zijn de overstekende wandelaars, uitgedost in kanariegele laarzen,  goed te zien.

Aan beide kanten van de gracht staan rijen laarzen opgesteld die geleend kunnen worden (natuurlijk kun je ook op de blote voeten de brug oversteken). We wisselen de wandelschoenen voor een paar laarzen (laten de schoenen achter dus we zullen zeker de oversteek twee keer moeten maken) en lopen de trap af en de brug op.

DSCF2369

Onderweg kom je twee keer stoelen tegen. Een mooi selfiepunt. Het komt zelden voor dat er een foto gemaakt kan worden vanaf de gracht (tenzij je in een bootje zit). De stoeltjes zijn een gewild fotopunt. Lopen door het water heeft toch een hoog speelgehalte dus het duurt even voor de laarzen toch weer omgewisseld worden voor de wandelschoenen.

DSC_0413

Vanaf de gracht steken we langs de ‘Fundatie’ de binnenstad weer in. Wandelen langs de ‘Peperbus’ en de ‘Thorbeckegracht (met uitzicht op de oude stadsmuur).

Een goed moment om de wandeling even te onderbreken voor een ijsje van ‘Salute’. Het laatste stuk van de wandeling nog een keer door ‘het Weezenlandenpark’  langs de kinderboerderij voor we de auto weer bereiken.

Ps. het rondje is ook zonder de brug te lopen omdat de brug twee keer is overgestoken (voor de zekerheid waren de schoenen op het droge achtergebleven, dus die moesten nog wel weer opgehaald worden).

Facebooktwitter