Afstand: 5 kilometer

Waar: Monpazier (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Donderdag, marktdag in Monpazier. Gecombineerd met een kleine wandeling door de velden net buiten Monpazier.

IMG_1275

Met een markt op het eeuwenoude marktplein van Monpazier ligt het voor de hand om vandaag te gaan wandelen in de buurt van Monpazier (en natuurlijk een goede bakker met lekkere taartjes en macarons is een fijne bijkomstigheid). Na een rondje over de markt worden de nette schoenen gewisseld voor de wandelschoenen.

Volgens de beschrijving moet voorbij de ‘Gendarmerie’ links afgeslagen worden. De weg naar links wordt wel gevonden, maar toch even controleren op de wandelkaart want de ‘Gendarmerie’ is zo niet te zien. Volgens de kaart lopen we goed en slaan we links af, richting ‘Moulin a Vent’. Bovenaan de klim blijkt dat niet aan elke molen blijkbaar wieken hoeven te zitten. Voorbij de molen verandert de asfaltweg weer in een een zandpad. Even de overgroeiende bramenstruiken ontwijken.

Bij het volgende kruispunt is het kiezen: de lange route of de korte wandeling. Kop of munt levert de korte route op. Linksaf tussen de velden door. De route steekt de doorgaande weg over en het smalle pad onder de bomen op.

IMG_1263

Mooie doorkijkjes op de velden met bloemen, blauwe luchten en een klein wolkje. Dan komt het lastigste moment van de wandeling: op een kruispunt inclusief twee bordjes is het toch niet direct duidelijk wat de bedoeling van de wandeling is. De borden wijzen in de richting waar we al vandaan komen, dus dat kan niet goed zijn. Rechtdoor lijkt ook niet logisch want dan is de afstand groter dan afgesproken. Het extra bord, weliswaar onder het mos heeft het over ‘circuit 4’ maar die staat om in de termen van lingo te blijven ‘niet op de kaart’. Gelukkig brengt het gps-apparaat het verlossende antwoord: linksaf.

IMG_1289

Verder over het zandpad in de richting van de bewoonde wereld. Even goed uitkijken bij het oversteken van de doorgaande weg. Nog een klein stukje heuvel af en dan zijn de huizen van de stad weer bereikt. Het plein over (de laatste marktkramen even omzeilen) en dan een plaatsje zoeken op het terras van de bakker.

Ps. gelukkig zijn er onderweg geen terrasjes voor koffie met gebak. Dus wordt het de bakker in Monpazier: koffie met macarons in de zon. Een mooie afsluiting.

Facebooktwitter