Categorie Uncategorized

Grwyne Fawr Reservoir, deel 2

Afstand: 8 kilometer (deel 1) en 16 kilometer (deel 2)

Waar: Grwyne Fawr Reservoir (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanaf het keerpunt klimmen we nog naar de top van Pen Y Manllwyn, Waun Fach en Pen Y Gadair Fawr. Daarmee hebben we het hoogste punt van de Black Mountains bereikt. Mooie uitzichten over de valleien beneden. Liep het eerste deel van de wandeling behoorlijk beschut, in het tweede deel vangen we vol de wind. Het laatste stuk van de wandeling door het bos is minder mooi.

Lost together

Afstand: 14 kilometer

Waar: Crickhowell (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een uitdagende wandeling naar de top van Table Mountain en Pen Cerrig-Calch. De terugweg is inclusief een kleine omweg. Mooie uitzichten, behoorlijk klimmetjes, maar ook veel redelijk vlak terrein. Met als verrassing een bijzondere ontmoeting.

Sugar Loaf

Afstand: 7 kilometer

Waar: Abergavenny (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf de parkeerplaats naar de top van de ‘ the Sugar Loaf’. Bijna 600 meter boven de zeespiegel heb je, zelfs op een grijze dag een bijzonder uitzicht over de omgeving. Het eerste stuk van de klim is goed te doen, het tweede deel is het betere klimwerk.

Mrs Knotts tearoom

Afstand: 2 kilometer

Waar: Dover (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling over de kliffen bij Dover met als afsluiting taart in ‘Mrs Knotts tea room’.

Nut en noodzaak

Afstand: 6 kilometer

Waar: Wateren (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Twee provincies in een wandeling: Friesland en Drenthe. Na de ‘Hoge Veluwe’ is het Nationaal Park ‘Drents Friese Wold’  het grootste aaneengesloten bosgebied in Nederland. Dan moet het lukken om hier een wandeling te gaan maken over een paar bospaadjes. De uitdaging van deze wandeling is het feit dat de wandeling door twee provincies gaat. De wandeling volgt verschillende bospaden, steekt de hei over en komt langs een paar punten die stof tot nadenken geven over nut en noodzaak.

Penarth

Afstand: 15 kilometer

Waar: Penarth (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling over een deel van ‘the Coast path’. ‘the Coast path’ volgt de hele kust van Wales. Deze wandeling gaat vanaf Penarth in de richting van Swanbridge. Vanaf hier kan de oversteek naar ‘Sully Island’ gemaakt worden. Net te laat om vandaag veilig over te steken (het pad was al weer ondergelopen). Voor de eenvoud dezelfde route terug gelopen.

West Woods en de blue bells

Afstand: 7 kilometer

Waar: Fyfield (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Mocht je op zoek zijn naar een wandeling met een paar blue bells, dan is West Woods the place to be. Eindeloos wandelen over bospaden tussen de bloemen door. Ik heb genoten.

Reiderwolder polder

Afstand: 8 kilometer

Waar: Nieuwe Statenzijl (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat:  Een wandeling over de dijk met uitzicht op de Dollard. De terugweg gaat door de polder.

Van Waterloo naar Trafalgar

Afstand: 5 kilometer

Waar: Londen (Verenigd Koninkrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanaf Waterloo Station naar Trafalgar Square. Onderweg langs een aantal toeristische hoogtepunten zoals ‘the London Eye’, ‘Big Ben’, ‘Westminster Abbey’, ‘Downing Street’, ‘the Household Cavalary’ en ‘Buckingham Palace’. Geen lange wandeling maar genoeg te zien.

Zwolse balletjes

Afstand: 13 kilometer

Waar: Zwolle (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: de wandeling van vandaag begint bij het beeld van Caecilia, bij de Peperbus. Via het winkeltje met de beroemde Zwolse balletjes gaat de wandeling via buurtschap IJsselzone en het ‘Engelse werk’ richting Hattem. De wandeling eindigt op de parkeerplaats bij vankantiepark ‘de Leemkule’. Ondanks een paar mooie stukjes niet de mooiste wandeling.

« Oudere berichten

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑