Categorie Drenthe

Havelte

Afstand: 6 kilometer

Waar: Havelte (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling net buiten Havelte, langs een oude landingsbaan (niets meer van te zien), over de hei en door een stukje bos.

Dwingelderveld

Afstand: 13 kilometer Waar: Spier (Nederland) Gpx bestand: hier beschikbaar Samengevat: Een wandeling vanaf de ‘Boslounge’ door het Nationaal Park Dwingelderveld. Bos, vennetjes, heide en schappen. Lentezon is altijd een goed excuus voor een wandeling. De bestemming voor vandaag is… Verder lezen →

Zwemmend naar de overkant

Afstand: 7 kilometer

Waar: Diever (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanuit het centrum van Diever, langs het ‘Shakespearetheater’  door het bos gezworven. Twee landgoederen en een hunebed.

Lunch in Diever

Afstand: 8 kilometer

Waar: Diever (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het bos net buiten Diever.

Opgelucht adem halen

Afstand: 5 kilometer

Waar: Darp (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Net buiten het dorp een zandweg gevonden om de auto te parkeren en een wandelingetje te maken door het bos met een stukje hei en veld. Vooral de laatste paar kilometers zijn smalle  zandpaadjes door het bos. Prima wandeling om even een frisse neus te halen.

Nut en noodzaak

Afstand: 6 kilometer

Waar: Wateren (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Twee provincies in een wandeling: Friesland en Drenthe. Na de ‘Hoge Veluwe’ is het Nationaal Park ‘Drents Friese Wold’  het grootste aaneengesloten bosgebied in Nederland. Dan moet het lukken om hier een wandeling te gaan maken over een paar bospaadjes. De uitdaging van deze wandeling is het feit dat de wandeling door twee provincies gaat. De wandeling volgt verschillende bospaden, steekt de hei over en komt langs een paar punten die stof tot nadenken geven over nut en noodzaak.

Heide, hunnebedden en meer

Afstand: 6 kilometer

Waar: Havelte (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar.

Samengevat:  Een wandeling die niet de bordjes maar de de paadjes volgt. Natuurlijk langs het hunnebed, over de hei en als verrassing langs een meertje. Geen lange wandeling maar een mooi eindje om de benen te strekken.

Heide en Hunebedden

Afstand: 7 kilometer

Waar: Havelte (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling langs een aardkundig monument. Van hunebedden, grafheuvels, stuwwalresten tot bomkraters uit de tweede wereldoorlog. Samen met de heidevelden, het bos en de zandpaden een mooie omgeving voor een wandeling.

Weerribben

Afstand: 10 kilometer

Waar: Kalenberg (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het Nationaal Park ‘Weerribben-Wieden’. De hele wandeling gaat over asfalt- of betonwegen. Maar het afwisselende landschap maakt veel goed. Omdat de wandeling aan het eind van de dag is gemaakt, is de bonus de tien reëen. Mijn favoriete gedeelte was de laatste anderhalve kilometer.

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑