maand april 2016

Foto’s maken

Afstand: 8 kilometer

Waar: Llanfoist (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een bijzondere wandeling de berg op. Op de weg naar boven foto’s gemaakt van de deelnemers van de TumbleUp4Life. Waar de fietsers naar boven ploegen (sommige presteren het om 15 keer op 1 dag de top te bereiken) heb ik tijd om langs de kant te zitten en foto’s te maken.

Partrishow

Afstand: 9 kilometer

Waar: Partrishow (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die begint met een behoorlijk klimmetje, in ieder geval voor wandelaars uit een vlakke omgeving. Verder mooie uitzichten, goed wandelgezelschap, ruïnes, schattige lammetjes, mooi kerkje en een legende met een moord. Alle elementen voor een interessante wandeling. Wandelen in Wales vind ik altijd leuk.

Bordje gemist

Afstand: 11 kilometer

Waar: Llanddewi Skirrid (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanaf het huisje bijna aan het eind van de wereld een wandeling in de richting van ‘White Castle’. Met dreigende wolken toch maar besloten eerder aan de terugweg te beginnen. Na de stile het veld in en dan is de route zoek. Op ervaring terug gewandeld.

Natte voeten

Afstand: 7 kilometer

Waar: Llanellen (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een leuke wandeling, deels langs het kanaal en deels door het hoger gelegen bos. Grootste uitdaging was het oversteken van een klein beekje. Tot grote hilariteit hield niet iedereen de voeten droog. Onderweg mooie uitzichten met Hollandse luchten boven een heuvel in Wales.

Down hill

Afstand: 7 kilometer

Waar: Bettws Newydd (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: de start ligt bij, volgens de kenners, een van de best bewaarde heuvelforten uit de ijzertijd, Coed-y-Bwnydd. De wandeling volgt het pad heuvel af en gaat dan een stukje parallel aan de rivier. Mooie uitzichten en natuurlijk bluebells.

Goed excuus

Afstand: 3 kilometer

Waar: Usk (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Voor de jarige in de groep, een korte wandeling uitgezocht. Usk is een goede bestemming als je op zoek bent naar een goede reden om even de benen te strekken en te eindigen bij een tea room voor thee met verjaardagsgebak.

Hatteral Ridge

Afstand: 9 kilometer

Waar: Llantony (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf  de parkeerplaats bij Llantony Prioriy. De steile klim (370 meter stijgen binnen 1500 afstand) aan het begin is een uitdaging waarbij niet alleen het landschap je soms de adem beneemt. Eenmaal boven volgt de route een deel van Offa’s Dyke path en uitzicht op zowel Engeland als Wales. Tussen de grazende paarden en schapen en tot slot de afdaling terug naar de ruïnes van Llantony Priory.

Savernake Forest

Afstand: 6 kilometer

Waar: Marlborough (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Wandelen in het voorjaar in een Engels bos. Als je voor de blue bells komt: ze zijn er wel maar minder dan gedacht. Het is geen groot bos maar een klein rondje om even de benen te strekken lukt hier prima.

West Woods en de blue bells

Afstand: 7 kilometer

Waar: Fyfield (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Mocht je op zoek zijn naar een wandeling met een paar blue bells, dan is West Woods the place to be. Eindeloos wandelen over bospaden tussen de bloemen door. Ik heb genoten.

Avon Canal

Afstand: 9 kilometer

Waar: Great Bedwyn (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Laatste en uiteindelijk langste etappe van een boeiende wandeldag. Drie hele verschillende wandelingen in de buurt van Marlborough. Deze wandeling gaat het eerste deel mooi vlak langs het kanaal, buigt vervolgens af en gaat via Wilton en tot slot door het bos terug. Natuurlijk staan er ‘blue bells’.

« Oudere berichten

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑