maand mei 2016

Kantoor met uitzicht

Afstand: 5 kilometer

Waar: Wolvega (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een mooie wandeling door het natuurgebied ‘de Lendevallei‘ bij Wolvega. Oneindig veel rust, terwijl de snelweg op ongeveer een steenworp afstand ligt.

Beetsterzwaag

Afstand: 7 kilometer

Waar: Beetsterzwaag (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanaf de carpoolplaats net buiten Beetsterzwaag een wandeling door het bos en langs een van de oudste gebouwen van de gemeente Smallingerland.

Radio Kootwijk

Afstand: 21 kilometer

Waar: Kootwijk (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een afwisselende wandeling door het bos, langs het imposante gebouw van RadioKootwijk en over de zandverstuiving. Een deel van de wandeling gaat over ruiterpaden wat in de kuiten te voelen is.

Rhododendron

Afstand: 19 kilometer

Waar: Nunspeet (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die door het bos bij Nunspeet gaat. Veel zandpaden, soms een beetje asfalt en een paar keer een fietspad overgestoken. Hoogtepunt waren de bloeiende rhododendrons.

Kroondomein Het Loo

Afstand: 15 kilometer

Waar: Vaassen (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: De wandeling begint net buiten Vaassen. Via de wildkijkplaats, door het bos van het Kroondomein inclusief een paar klimmetjes.

Even schrikken

Afstand: 17 kilometer

Waar: Vaassen (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Deze wandeling start in Vaassen, vlak bij de Cannenburch, en gaat voor het grootste gedeelte over ‘Kroondomein Het Loo’.  Afwisselend landschap, met beekjes, heide en natuurlijk bos.

Verrassend Zwolle

Afstand: 9 kilometer

Waar: Zwolle (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een verrassende wandeling. Begonnen bij het winkelcentrum van Holtenbroek. Via de dijk richting het Zwarte Water gewandeld. Uiterwaarden, een oude sluis, stadsbos (inclusief een paar verdwaalde blue bells) en veel rust. Positief verrast.

Hallerbos

Afstand: 8 kilometer

Waar: Halle (België)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een bijzondere wandelingen langs eindeloos veel ‘blue bells’. Mocht je niet de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken voor de blue bells, dan is het Hallerbos een prima alternatief. Een mooi bos.

Van Llanfoist naar Govilon

Afstand: 5 kilometer

Waar: Llanfoist (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar.

Samengevat: Met een zeventigplusser in de wandelgroep gekozen voor een niet te inspannende wandeling. Een goede optie is een wandeling langs het ‘Monmouthshire and Brecon Canal’, afgezien van een klimmetje in het begin van de wandeling is het een redelijk vlakke route met een hele geschiedenis. Het kanaal staat op de Werelderfgoedlijst.

Steile klim overgeslagen

Afstand: 6 kilometer

Waar: Cwmyoy (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Aan het begin van Llanthony Valley ligt Cwmyoy, drie huizen en een kerk met een scheve kerktoren (het verhaal is dat deze toren schever staat dan de toren van Pisa). Een mooi beginpunt voor een wandeling, maar dan moet je wel een heel steile klim overwinnen. We besluiten een beetje te smokkelen en de klim met de auto naar boven gereden. Vanaf de klein parkeergelegenheid aan de kant van de weg een mooi rondje gewandeld met toch nog een paar klimmetjes.

« Oudere berichten

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑