maand juni 2016

Uithuilen en opnieuw beginnen

Afstand: 21 kilometer

Waar: Rheden (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Deel twee van een lange wandeling. De eerste lus is achter de rug. De voeten doen zeer, de benen zijn moe en na tweeënveertig kilometer wandelen is de zin eigenlijk ook wel op. Maar ingeschreven voor de langste afstand dus zit er niets anders op dan uit te huilen, de veter weer te strikken en opnieuw te beginnen.  De tweede en gelukkig laatste lus van de wandeling is een stukje korter dan het eerste deel. Afwisselend bos, hier en daar een klimmetje en op zondagmorgen veel fietsers en hardlopers.

Midzomernachtmerrie

Afstand: 42 kilometer

Waar: Rheden (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling over de ‘Veluwezoom’ als onderdeel van de midzomernachtwandeling van Natuurmonumenten. Met een start om acht uur ‘s avonds wandelden we een groot deel in het donker. Was een bijzondere ervaring om het tijdens de wandeling donker maar ook weer licht te zien worden. Met twee rondes, een van 42 en een van 21 kilometer werd de totale afstand van de wandeling gemaakt.

Schommelen

Afstand: 11 kilometer

Waar: Driebergen-Rijsenburg (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een zwerftocht deels door de bossen in de buurt van Driebergen. Het eerste gaat de wandeling over het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Het tweede deel maakt een rondje aan de andere kant van de Arnhemsebovenweg.

Donkere wolken

Afstand: 10 kilometer

Waar: Marle (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die net buiten Zwolle begint. Het eerste stuk gaat over een dijkje. Een klein stukje langs de doorgaande weg en een pauze op het terras van de zorgboerderij ‘hof van Windesheim’. Na nog een klein rondje over het Landgoed Windesheim en een natuurgebied van Staatsbosbeheer, net op tijd voor de regen terug. Lekkere appeltaart en een verrassend afwisselend rondje.

Zonder voetjes

Afstand: 13 kilometer

Waar: Boerhaar (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Boerhaar is niet een stad van wereld formaat, maar je kunt er toch de verkeerde kant opgestuurd worden. Eenmaal de route gevonden, is het een afwisselende wandeling deels over het asfalt en deels over smalle zandpaadjes. Verrassende wandeling door een heel rustig deel van Nederland.  Wandel je in juni dan zijn er aan het eind van de wandeling verse aardbeien te koop.

Slangenpad

Afstand: 18 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Lange wandeling door de bossen tussen Hattem en Heerde. Net niet het Heerderstrand gehaald. Veel zandpaden en een klein stukje asfalt.

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑