maand juli 2016

Even de benen strekken

Afstand: 4 kilometer

Waar: Wezep (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling met veel groen (in ieder geval in deze tijd van het jaar). Lange rechte stukken door het bos en een smal padje dat dood lijkt te lopen maar stug doorgewandeld. Prima rondje om uit te waaien.

Nut en noodzaak

Afstand: 6 kilometer

Waar: Wateren (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Twee provincies in een wandeling: Friesland en Drenthe. Na de ‘Hoge Veluwe’ is het Nationaal Park ‘Drents Friese Wold’  het grootste aaneengesloten bosgebied in Nederland. Dan moet het lukken om hier een wandeling te gaan maken over een paar bospaadjes. De uitdaging van deze wandeling is het feit dat de wandeling door twee provincies gaat. De wandeling volgt verschillende bospaden, steekt de hei over en komt langs een paar punten die stof tot nadenken geven over nut en noodzaak.

Rondje om het klooster

Afstand: 3 kilometer

Waar: Sint Agatha (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Met net een wandeling door het Maasdal achter de rug, nog genoeg wandelenergie voor een korte wandeling. Het torentje van het klooster in Sint Agatha heb ik al een paar keer in de verte gezien. Vandaag maar een wandeling in de schaduw van het klooster.  Hiermee gaat de wandeling door de vierde provincie in de serie ‘vijf dagen – zes provincies’.

Maasdal verlengd

Afstand: 6 kilometer

Waar: Afferden (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling in het Limburgse Maasdal. Deze wandeling begint bij het informatiebord ‘Het Bergerbos’ en gaat over verschillende bospaden, tussen de velden door en langs een stukje heide. Genoeg afwisseling in het landschap.  Aan het eind van de middag gewandeld en geen andere wandelaars tegen gekomen. Dus heel rustig onderweg.

De paden op, de lanen in

Afstand: 6 kilometer

Waar: Laag Zuthem (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat:  Deel twee van een wandeling vanaf de parkeerplaats bij Den Alerdinck. Dit gedeelte van de wandeling volgt het pad langs ‘de nieuwe wetering’, het zandpad over de zeedijk (lekker onder de bomen) en een paar bospaden aan de andere kant van het landgoed. Totale lengte van de gecombineerde wandeling is 11 kilometer.

Eigen route

Afstand: 5 kilometer

Waar: Laag Zuthem (Nederland)

Gpx bestand: beschibaar

Samengevat: Een wandeling eerst over het landgoed Colckhof en daarna over landgoed Den Alerdinck. Twee verschillende landgoederen, samen in een wandeling.

Goed begin

Afstand: 4 kilometer

Waar: Wapenveld (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: korte wandeling in Wapenveld. Het is de eerst wandeling uit de serie ‘vijf dagen – zes provincies’. In Gelderland het spits afgebeten. Vanuit het centrum langs de molen, het kanaal en door het kloosterbos. Vanaf de dijk is een andere provincie al te zien. Geen lange wandeling, maar wel een goed begin.

Laag Zuthem aan zee

Afstand: 8 kilometer

Waar: Laag Zuthem (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een groene wandeling. Gestart net buiten Laag Zuthem en gewandeld over smalle paadjes onder de bomen, door de velden, een paar stukken bos en een rondje over Landgoed Den Alerdinck. Het grootste gedeelte van de wandeling gaat over zandpaden.

Potje honing

Afstand: 8 kilometer

Waar: Wezep (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die net buiten Wezep begint. Op goed geluk, maar wel met het gps-apparaat als redder-in-nood, op pad gegaan. Schaduwrijke bospadden, bloeiende waterlelies, een landgoed, meer dan 7 stiles, een potje honing en nog meer bospaadjes zijn we onderweg tegen gekomen.

Heide, hunnebedden en meer

Afstand: 6 kilometer

Waar: Havelte (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar.

Samengevat:  Een wandeling die niet de bordjes maar de de paadjes volgt. Natuurlijk langs het hunnebed, over de hei en als verrassing langs een meertje. Geen lange wandeling maar een mooi eindje om de benen te strekken.

« Oudere berichten

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑