maand december 2016

Langs de cascade

Afstand: 11 kilometer (667 hoogtemeters)

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanuit Villard Reculas naar de ‘Cascade de la Piche’. Via een bijzondere trap terug naar de bewoonde wereld en dan richting de laatste uitdaging van de dag: de klim van Le Ribot d’en Haut naar Pas de la Confession. Dat was in de benen te voelen: driehonderdtachtig hoogtemeters in een kilometer.

En France

Afstand: 9 kilometer (407 hoogtemeters)

Waar: Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanuit Huez een stukje door de ‘Gorges de Sarenne’ gewandeld. Bij de romeinse brug het water overgestoken en een uitdagende klim naar boven gemaakt. Via Le Rosai en Maronne in de richting van de Col de Maronne gewandeld. Niet helemaal naar de top maar via de alpenweide terug naar Le Rosai. De laatste uitdaging van de wandeling is de afdaling naar de brug.

IJspegels

Afstand: 7 kilometer (325 hoogtemeters)

Waar: Oz en Oisans (Frankrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanuit Oz en Oisans een rondje door de velden, of liever gezegd het bos gemaakt. Eerst een behoorlijke klim gevolgd door een nog steilere afdaling. Lijkt een beetje het thema in de Alpen te zijn. Aan het eind van de afdaling gekozen voor de makkelijke laatste etappe en dus via de weg naar terug naar het startpunt.

Pijn in de tenen

Afstand: 6 kilometer (404 hoogtemeters)

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Op zoek gegaan naar een vlakke wandeling. Blijkt die hier niet te vinden te zijn, dus maar weer een wandeling met een klim en een behoorlijke afdaling. De kilometers zijn niet indrukwekkend van de wandeling, de uitzichten hebben veel goedgemaakt.

Smal en steil

Afstand: 6 kilometer (279 hoogtemeters)

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Geen groot rondje, maar wel een met uitdagingen. Soms smal, soms steil naar beneden en dan toch weer helemaal naar boven. Toch nog genoeg lucht voor een hilarisch moment wanneer een boom bijna als glijbaan het dal in dient.

Kuierlatten

Afstand: 4 kilometer (met 185 hoogtemeters)

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door de velden bij Villard Reculas. Inclusief een bezoek aan het monument. Omdat de wandeling een deel over de uitgezette route gaat, ook nog wat weetjes van de informatieborden meegenomen.

Wandelen met Fratz, december

Afstand: 10 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Eerste wandeling uit de serie ‘Wandelen met Fratz’. Vanuit het centrum van Hattem, met een paar historische herkenningspunten, een stukje dijk en groot stuk bos. Afgesloten met koffie  en appeltaart.

Gezellige kilometers

Afstand: 13 kilometer

Waar: Heino (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar (deel 1 en deel 2)

Samengevat: Vanaf station Heino een wandeling gemaakt door de bossen en velden. Veel heen en weer geslingerd en in goed gezelschap.

Sugar Loaf, maar dan makkelijk

Afstand: 7 kilometer

Waar: Abergavenny (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Laatste wandeling van de wandelweek in Wales. Vanwege de mist is een wandeling naar de top van de Sugar Loaf niet mogelijk. Maar gelukkig zijn er nog genoeg lager gelegen wandelpaden om een ommetje te maken.

Cwmyoy

Afstand: 4 kilometer

Waar : Cwmyoy (Wales)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling vanaf de kerk waarvan de toren schever staat dan de toren van Pisa (zo wordt er in de pub beweerd). Door het veld en een klein stukje achtervolgd door een duo schapen.

« Oudere berichten

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑