Afstand: 5 kilometer

Waar: Darp (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Net buiten het dorp een zandweg gevonden om de auto te parkeren en een wandelingetje te maken door het bos met een stukje hei en veld. Vooral de laatste paar kilometers zijn smalle  zandpaadjes door het bos. Prima wandeling om even een frisse neus te halen.

p1010737

Nog steeds op zoek naar inspiratie voor een lastige huwelijkstoespraak die morgen al klaar moet zijn toch maar even de wandelschoenen in de auto gezet. Laatste redmiddel en poging om het bekende ‘writersblock’ te doorbreken: uitwaaien in de bossen en het open veld. De bestemming wordt Darp. Goed op letten dat de zijweg niet gemist wordt en het zandpad voorbij gereden is. Net voorbij het bord ‘doodlopende weg’ de auto een soort van netjes in de berm gezet en met de wandelschoenen aan de voeten helemaal klaar om de inspiratie op te halen.

Blauwe luchten, een licht briesje (waardoor de handen toch sneller koud worden dan verwacht), herfstzon en lange schaduwen zijn een mooi decor voor het sorteren van alle losse informatie en te kijken of er ergens een toespraak in zit.

p1010756

Zo aan het eind van een woensdagmiddag heb je het bos zo’n beetje voor jezelf dus zonder op of om te kijken en met de gedachten mijlenver verwijderd maar goed ook. Een hele kleine kans om tegen een losrijdende fietster op te knallen. Het eerste stuk van de wandeling volgt het brede zandbad, een verhard fietspad (inclusief een slinger die nergens toe leidt) en dan toch weer een zandpad door het veld.

Het uitzicht wisselt regelmatig en hoe meer meters er op het gps-apparaat worden geteld, hoe meer stukjes van de puzzel ook op hun plaats lijken te vallen. Het grootste knelpunt lijkt te zitten in de vraag: hoe een oplossing te vinden voor de dingen die gezegd moeten worden, verwachtingen die hoog gespannen zijn en gevoeligheden die omzeild moeten worden en een speelveld dat eigenlijk te klein is. Nog geen idee hoe dit tot een goed einde te brengen.

Hoewel de afwisselende omgeving zeker een inspiratiebron is, waren het vandaag een paar wijze woorden die nog wat na klonken in het hoofd die op oplossing brachten. ‘Geloof in je kunnen, doe waar je goed in bent zonder eerst een hupje van twijfel te maken. Ga er voor.’ Na de zoveelste kronkel in het zandpad is het goed om te ontdekken dat met meer dan vijftien jaar ervaring in mijn toga-jas, er morgen ook een goede toespraak uit zal komen. Het is niet moeilijker dan een wandelingetje door het bos. Een stap moet de eerste zijn en als je steeds een volgende stap maakt komt het wel tot een goed einde.Vakmanschap is meesterschap zeiden ze vroeger.

p1010763

Met de toespraak klaar in het hoofd nog een laatste omtrekkende beweging door het bos en dan het laatste rechte stuk zandpad voor het eindpunt in zicht komt. Lekker gewandeld en tijd om opgelucht adem te halen.

Ps. onderweg geen gelegenheid om een drankje te organiseren, dus aan het eind van de wandeling, zittend in de kofferbak, maar een appeltje voor de dorst gegeten. Zon op het gezicht en de toespraak klaar in mijn hoofd. Zet de bruidstaart maar vast klaar.

Facebooktwitter