Afstand: 4 kilometer

Waar: Shaugh Prior (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling zonder uitgestrekte vergezichten over de velden. Een wandeling met een heel ander decor dan de uitgestrekte vergezichten, maar nog steeds Dartmoor.

p1030065

Omdat Dartmoor meer is dan imposante rotspartijen, eindeloze vergezichten en steile klimpartijen, kiezen we voor vanmiddag een wandeling uit die wat minder inspannend voor de benen is. De keuze valt op Cadover Bridge. Vanaf de parkeerplaats van ‘the National Trust’ is het maar een paar meter tot aan het water. Dus eerst even kijken of er stenen willen stuiteren op het wateroppervlak. In en traag tempo bereikt de wandelgroep het eerste klaphek en dan gaat de wandeling echt van start.

Het ingelopen wandelpad is goed te volgen, dus de wandelkaarten en de gps-apparatuur kunnen vanmiddag in de tas blijven. Mocht je de energie hebben om een ander paadje te zoeken, dan loop je links vast door een hek en rechts door water.

Na een paar honderd meter komt de eerste uitdaging in zicht. In de bomen aan de kant van het water zijn touwen opgehangen. Of de touwen daadwerkelijk gebruikt kunnen worden en of het water diep genoeg is voor een ongetwijfeld verfrissende duik vertelt het verhaal niet, in de wandelgroep had in ieder geval niemand een droog setje sokken bij zich om het te proberen.

p1030099

Het wandelpad slingert verder mee met het riviertje. Het is hier wel wat klimmen en klauteren over de her en der verspreid liggende stenen. Maakt het weer eens een heel andere wandeling en dat is nog afgezien van het heel andere decor.

Met toch nog een overwacht klimmetje, een bruggetje en twee klaphekken wordt het geen moment saai onderweg. En de verschillende stroomversnellingen zorgen dat het zelden stil is.

p1030090

Niet ver na een style (een van de weinige die we in Dartmoor tegenkomen) en uit de beschutting van de bomen, blijkt dat het ondertussen toch wat spettert. Omdat niemand zin heeft om echt nat te worden en  het wandeltempo op deze wandeling amper twee kilometer per uur gemiddeld haalt wordt besloten om toch maar terug te wandelen.

Dit is zo mogelijk nog eenvoudiger dan de heenweg, maar toch gaat het niet veel sneller.

Ps. tip van de dag: als je veel tijd hebt kun je als excuus een hengel meenemen en uren naar het water staren. Het uitzicht is geen moment hetzelfde en met een hengel naast je vraagt niemand zich af wat je aan het doen bent. Je hoeft niet eens echt te vissen.

Wij hebben de wandeling is een super langzame versnelling gemaakt, het kan wel sneller, maar er was te veel afleiding dus in snelwandelen had de groep vandaag geen zin.

Facebooktwitter