Afstand: 5 kilometer

Waar: Cadover Bridge (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling in het open veld van Dartmoor. Gestart bij de parkeerplaats Cadover Bridge. Prima rondje met een klein klimmetje. Vandaag opgewacht door een groepje wildwandelende  herten. Die hadden we nog niet gezien.

p1030254

Met al een hele verzameling wandelingen aan de noordwest kant van Dartmoor, kiezen we vanmorgen nog een keer voor zuidwest als startpunt van een wandeling. Bekend terrein want het beginpunt ligt weer op de parkeerplaats van ‘Cadover Bridge’. Vandaag gaan we aan de andere kant van het water wandelen. Het zit ons mee; mooie blauwe luchten en een lekker herfstzonnetje.

Vanaf de parkeerplaats is het eerste oriëntatiepunt van de wandeling goed te zien. Het eeuwenoude granieten kruis is bijna niet over het hoofd te zien. Een klein, niet zo’n steil klimmetje en de eerste mijlpaal van de wandeling is bereikt. Vanaf dit punt wordt de wandeling bijna vlak. Op het gemak kan de groep de wandeling voortzetten. Even zigzaggen tussen de pony’s door en in de richting van ‘Derwerstone Rock’.

p1030259

Op het verste en ook hoogste punt van de wandeling is er een geweldig uitzicht over de omgeving. Toegegeven het zonnige weer helpt wel een handje. In de verte is Plymouth te zien. Nog even bekeken hoe hoog we werkelijk staan en dan is het tijd om een pad voor de terugweg te gaan zoeken.

De keuze valt op het smalle pad tussen de bijna afgestorven varens. Blijkt niet de handigst keuze te zijn, met als gevolg dat er een kleine correctie op de route gemaakt moet worden. Dwars door de begroeiing en nogal steil omhoog. Helemaal geconcentreerd aan het klimmen veroorzaakt een wegschietend hert enige hilariteit in de groep; daar had dus even niemand op gerekend.

Maar als er een hert is zijn er misschien wel meer. Even stil staan en de omgeving bekeken. Dan blijkt er iets verderop een groepje herten op het gemak aan het wandelen te zijn. Als ze de wandelaars in het oog krijgen wordt eerst rustig gekeken hoe groot de noodzaak is om het op een rennen te zetten.

p1030283

Blijkbaar is de inschatting dat die noodzaak niet zo groot is en lukt het ons om een paar foto’s te maken inclusief de herten. Dan hebben de modellen er blijkbaar genoeg van en maken ze zich weer met een paar soepele sprongen uit de hoeven.

Voor de wandelaars het teken om ook weer in beweging te komen. Het laatste deel van de wandeling gaat weer heuvelaf, langs het kruis, in de richting van de brug en de parkeerplaats. Onderweg is geen tearoom aangetroffen gevonden, maar met een beperkt aantal kilometers is die niet echt gemist.

Ps. vanaf ‘Derwerstone Rock’, kun je naar beneden wandelen, de brug over en via ‘North wood’ terug naar de parkeerplaats. We besluiten lekker in het zonnetje te blijven wandelen, ook omdat we in de wandeling ‘Ander decor‘ al bij ‘North wood’ hebben gewandeld.

Facebooktwitter