Afstand: 1 kilometer

Waar: Lydford (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: superkorte wandeling vanaf de enige parkeerplaats in Lydford. Maar wel inclusief een bezoek aan een middeleeuws kasteel van de English Heritage.

p1030199

Omdat Dartmoor meer is dan alleen eindeloze wandelingen met vergezichten maken vandaag een stop in Lydford voor een korte wandeling door het centrum. Bestemming is ‘Lydford Castle’. Het bouwwerk staat indrukwekkend op een groene heuvel met onbelemmerd uitzicht over zo’n beetje het hele dorp. Het bouwwerk wordt beheerd door English Heritage en is vrij toegankelijk voor een bezoek. Met een kleine slinger naar de achterkant van het gebouw vind je gelijk de toegang en iets verderop het grasveld een informatie bord met meer details over het gebruik van het gebouw eeuwen geleden. Ziet er dan toch iets minder vredelievend uit dan een halfzonnige herfstdag zoals vandaag.

p1030207

Via de een wandelpaadje en een klaphek kan de oversteek gemaakt worden naar een ander grasveld. Hier staat geen groot Middeleeuws bouwwerk maar wel een informatiebord over een kasteel uit de tijd van de Noormannen. Omdat zelfs hier de tijd niet heeft stilgestaan is het kasteel verdwenen maar is wel de zandheuvel gebleven. Een klein klimmetje en dan gaat het wandelpad terug richting de kerk en de bewoonde wereld.

p1030214

Vanaf het hek bij de kerk is het nog maar een klein stukje naar de auto, maar voor de auto weer gestart wordt kan er natuurlijk altijd nog tijd gemaakt worden voor een kopje thee. Leerzame wandeling.

Ps. een bezoek aan Lydford Castle is geen dagvullende activiteit, maar is zeker de moeite waard in combinatie met een bezoek aan Lydford Gorge. Als je dan toch in de buurt bent…. en is er nog energie over, dan is er altijd nog wel een wandelpad te vinden voor een wandelingetje door de velden.

Facebooktwitter