Afstand: 6 kilometer

Waar: Windesheim (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanuit Windesheim een rondje over de dijk gemaakt. Uitzicht op de IJssel.

p1030417

Vandaag voor een rondje met wijdse uitzichten gekozen. Op de parkeerplaats net buiten Windesheim (door Windesheim, het spoor over en dan direct links) de slippers ingeruild voor de wandelschoenen. Vandaag laten we het ‘landgoed Windesheim’ rechts liggen en slaan links af. Ook de ‘vogelobservatiehut’ is geen onderdeel van de wandeling. In een ruk naar de dijk gewandeld.

Hier staat de grootste hindernis van de de dag: een stile van een stapje hoog. Niet onneembaar maar toch. Je moet de voeten wel iets hoger optillen dan normaal. Eenmaal aan de andere kant van het hek gaat het zonder problemen recht door.

p1030424

De stilte wordt zo nu en dan verstoord door een groep overtrekkende vogels. De vogeltrek is duidelijk op gang. De wandelroute blijft de dijk volgen over het fietspad. Dus wees bedacht op achteropkomende fietsers.

p1030429

Bij Herxen besluiten we dat voor vandaag de wandeling lang genoeg is. Tijd om de dijk te verlaten en terug te gaan wandelen. Via de verharde weg terug naar de parkeerplaats. In dit gedeelte van de wandeling zijn de uitzichten iets minder mooi.

Al met al geen heel inspannende wandeling. Maar de groep is het er over eens: lekker gewandeld. Let op onderweg kom je geen gelegenheid voor koffie tegen. Wil je een pauze op een terrasje, dan is ‘hof van Windesheim’ een goede keuze. Zorg wel voor contant geld.

Ps. de wandeling is te combineren met ‘niet met z’n drieën tegelijk’.

Facebooktwitter