Afstand: 7 kilometer

Waar: Diever (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanuit het centrum van Diever, langs het ‘Shakespearetheater’  door het bos gezworven. Twee landgoederen en een hunebed.

p1030649

In de ochtendwandeling in Diever hebben we het ‘Shakespearetheater’ op een bospad na gemist. Na een gezellige lunch nog wel even getwijfeld. Met weer een volledig grijze lucht is de kans klein dat het de hele middag droog blijft. Maar met een wandelweek in Wales reeds gepland is een trainingsrondje in de regen misschien wel een goed idee.

Dus op de parkeerplaats voor het bezoekerscentrum van het Nationaal Park ‘Drents-Friese Wold‘ toch maar weer de wandelschoenen aangetrokken en op pad gegaan. In de standaard wandeluitrusting zit een paraplu, voor het geval dat.

Omdat er niet in Diever gewandeld kan zijn zonder op z’n minst langs het hek van het theater te zijn gelopen, slingert de wandeling nu aan de andere kant van de klinkerweg het bos in. Een paar keer heuvel op en heuvel  af en dan komt het theater in beeld. Viel toch wat tegen zo van achter het hek.

Ondertussen is de lucht zo mogelijk nog grijzer geworden en voor het bos wordt gereikt zijn de eerste regendruppels gevallen. Het gaat dus een echt trainingsrondje worden.

p1030652

In het bos liggen veel bospaadjes, dus eindeloos veel mogelijkheden om rond te dwalen (mocht je liever een uitgepijlde route volgen, vanaf het bezoekerscentrum starten meerdere uitgepijlde routes). Het gaat van links naar rechts en van beneden naar boven.

Ondertussen is het gestopt met zachtjes regenen en komt het water met bakken naar beneden vallen. De paraplu biedt enige bescherming maar in het bos wandelt dat toch niet heel fijn, dus de paraplu is allang weer opgeruimd.

Met alle regen van de afgelopen dagen en het water dat nu nog naar beneden komt, wordt de grootste uitdaging van de wandeling wel duidelijk. Hoe kom je om al die plassen heen. Soms zijn ze zo groot en is er geen ruimte aan de zijkant om er omheen te gaan, dat er niets anders op zit dan er maar dwars door heen te gaan en ‘zwemmend’ de overkant van de plas zien te halen. Voordeel van een dergelijke wandeling is wel dat de hilariteit steeds verder stijgt.

Nog een paar keer links en rechts af. Langs twee landgoederen met een paar mooie uitkijkjes over de velden, gaat de wandeling toch weer gestaag in de richting van Diever.

p1030671

Met als historisch hoogtepunt hunebed nummer d52. Vandaag liggen de stenen er glimmend van de regen bij. Nog een laatste rechte sprint voor de bewoonde wereld weer bereikt wordt. Bij de auto de schade opgenomen. Conclusie:

1.de wandelschoenen hebben de voeten droog gehouden,

2. de nieuwe wandelbroek is geschikt voor Wales, want de benen zijn nog droog

3. handschoenen niet vergeten in te pakken, want van regen kunnen je handen ook heel koud worden

4. in de regen geen selfies maken, het kapsel kan niet zoveel water aan.

De natte schoenen gewisseld voor droge stappers. De thee moet wachten tot thuis.

Ps. Ondanks de regen, de natte schoenen, modder tot ver boven de knieën en een verregend kapsel eigenlijk best lekker gewandeld. Ik zeg: ‘Wales, here we come’. (hoop wel dat we een paar wandelingen met droog weer kunnen maken)

Facebooktwitter