Afstand: 13 kilometer

Waar: Heino (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar (deel 1 en deel 2)

Samengevat: Vanaf station Heino een wandeling gemaakt door de bossen en velden. Veel heen en weer geslingerd en in goed gezelschap.

Zondagmorgen en de bestemming van de wandeling is Heino. Met behoorlijk wat groen in de omgeving moet het gaan lukken om een wandeling over veel bospaden te gaan maken. Het startpunt is het station van Heino. Omdat het station net buiten het dorp ligt, hoeven we maar het perron af te lopen en we kunnen het eerste bospad bijna direct insteken.

De wandeling maakt een paar omtrekkende bewegingen over verschillende brede en minder brede bospaden inclusief een klein stukje over een doodlopend pad (en dus ook weer terug). Gelukkig wordt met behulp van het gps-apparaat makkelijk een alternatieve route gevonden.

Halverwege de wandeling wordt het spoor nog een keer overgestoken (het lijkt er even op dat in de verte het station al te zien is). Nog meer zand- en bospaden om te volgen en een uitzicht op een ‘amerikaanse windmolen’. Met een bankje in de de buurt, ongetwijfeld een mooi punt om op een zonnige dat van de omgeving te genieten.

Vandaag nodigt het weer minder uit om in de buitenlucht een thee-pauze in te lassen, maar gelukkig wordt een paar honderd meter verderop een overdekte pauzeplek gevonden. Wel jammer dat die nou net op zondag gesloten moet zijn. Er zit dus niets anders op dan door te wandelen naar de bewoonde wereld van Heino en daar een warm drankje op te zoeken.

Nog een keer het spoor over en dan is het nog maar een paar bospaadjes verder voor de eerste huizen van Heino in zicht komen. Vlak bij de kerk vinden we een prima gelegenheid om thee te bestellen en de laatste verhalen uit te wisselen.

Na een lekkere lunch gaat het op het gemak terug naar het station en zit het rondje van vandaag erop.

Ps. Deel 1 is het gedeelte van het station via het bos naar de lunchlokatie. Deel 2 wandelt van de lunchlokatie terug naar het station. Vanaf station Zwolle vertrekt er elk half uur een trein naar Heino.

Facebooktwitter