Afstand: 10 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Eerste wandeling uit de serie ‘Wandelen met Fratz’. Vanuit het centrum van Hattem, met een paar historische herkenningspunten, een stukje dijk en groot stuk bos. Afgesloten met koffie  en appeltaart.

Om klokslag één uur is de wandelgroep compleet voor de eerste wandeling uit de serie ‘Wandelen met Fratz’. Uitgezwaaid en met de afspraak dat om drie uur de koffie, appeltaart en brownie klaar staan vertrekken we. Het eerste deel gaat door het historisch centrum van Hattem, even tijd om bij de diverse gebouwen stil te staan en een klein stukje geschiedenis mee te nemen. Door het ‘Daendelspoortje’ en dan in de richting van de dijk.

Halverwege de dijk steken we het eerste stukje bos in. Niet te indrukwekkend maar altijd goed voor een beetje afwisseling. Een stukje fietspad voor we het bos van ‘Flip Hul’ in steken.

Hier zijn genoeg wandelpaden om te dwalen maar met een uitgestippelde route in het gps-apparaat blijven we goed op koers.

Met ruim acht kilometer in de benen kunnen we de appeltaart en brownie bijna ruiken. Nog een klein stukje door de bewoonde wereld voor het centrum van Hattem weer bereikt wordt. Nog een korte blik op mijn favoriete beeld in de binnenstand (een mooi voorbeeld van toegepaste kunst) en een hilarisch moment over wat het beeld eigenlijk voorstelt en dan zit de wandeling voor vandaag erop. Tijd voor de koffie met gebak (bedankt Marlies, het was zoals gewoonlijk weer lekker).

Ps. ‘Wandelen met Fratz’ zijn wandelingen waaraan iedereen die tien kilometer kan wandelen kan meedoen. Zie voor actuele data en inschrijving de ‘Wandelagenda‘.

Facebooktwitter