Afstand: 4 kilometer (met 185 hoogtemeters)

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door de velden bij Villard Reculas. Inclusief een bezoek aan het monument. Omdat de wandeling een deel over de uitgezette route gaat, ook nog wat weetjes van de informatieborden meegenomen.

Na een lange reis aangekomen in Villard Reculas. Voor de komende weken is dit de uitvalsbasis voor een paar Alpen- wandelingen. Hoewel we voorbereid waren op wandelingen op de sneeuwschoenen lijkt het er op dat de komende week we genoeg hebben aan onze gewone wandelschoenen.

We besluiten de eerste middag te gebruiken om aan de hoogte en de hoogtemeters te wennen. Het eerste deel van het rondje gaat over de Alpenweiden, hoewel die er zo in December wat minder groen bij liggen. En dan blijkt dat er lastig is om een vlakke wandeling te vinden en dus gaat het gelijk de hoogte in. De kuiten tekenen direct protest aan.

Met een blik over de schouder is er een mooi uitzicht op het dorp terwijl in de vallei ondertussen de wolken binnen drijven. Blijft een facinerend gezicht zo boven te wolken te zijn. Na een paar behoorlijke klimmeters wordt het wandelpad in de richting van Huez bereikt. Eerst een stukje redelijk vlak en dan toch wat steil naar beneden. Na overleg in de groep wordt besloten om de weg over te steken en de wandeling aan de andere kant in de velden te vervolgen. Nu gaat het vooral berg af. We vergeten de haarspeldbochten in het pad te tellen, maar we zijn er redelijk zeker van dat het er geen eenentwintig waren voor het dilemma van de dag wordt bereikt: gaan we wel of niet door het hek?

Toegegeven: we konden het niet laten, we zijn door het hek gegaan (onder luid protest van het hek). Eenmaal door het hek gaat de wandeling langs de boerderij en in de richting van het oorlogsmonument. Nog een steile laatste klim (beloond met een mooi uitzicht over de vallei en een bankje om op adem te komen) en een klein stukje over de asfaltweg voor het eindpunt van de wandeling bereikt wordt. Al met al een prima inlooprondje.

Facebooktwitter