Afstand: 6 kilometer

Waar: Havelte (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar.

Samengevat:  Een wandeling die niet de bordjes maar de de paadjes volgt. Natuurlijk langs het hunnebed, over de hei en als verrassing langs een meertje. Geen lange wandeling maar een mooi eindje om de benen te strekken.

DSCF2490

Vanaf de parkeerplaats bij het vlinderpaviljoen, kunnen verschillende uitgepijlde wandelingen gemaakt worden. Na de wandeling van de blauwe bordjes (zie post ‘heide en hunnebedden’) gewandeld te hebben vandaag maar eens kijken of het ook lukt om zonder bordjes een wandeling te maken.

Op de kaart een klein meertje gezien, de uitdaging is om het meertje te vinden. Langs de schaapskooi steekt het pad het zandpad over in de richting van het hunnebed. Vandaag gaat de route niet rechtsaf maar links langs het hunnebed. Via een paar kleine wandelpaadjes komt de route een brede zandweg tegen.

Volgens de gps-apparaat moet het meertje links liggen. Nog een bospaadje verder: meer gevonden.

DSCF2501

Een kleine omtrekkende beweging om het meertje en dan is het tijd om aan de terugweg te beginnen. Gelukkig is het brede zandpad niet te missen. Dus alle gelegenheid om de schoenen weer vol met zand te scheppen. Zo midden op de hei is het weer onvoorstelbaar stil. Ondertussen is de blauwe lucht al behoorlijk veranderd. Een goed moment om een een hogere wandelversnelling te zoeken.

DSCF2505

In het laatste stuk van de wandeling nog een klein klimmetje overwonnen voor de schaapskooi weer in beeld komt. Daarmee is het rond van vandaag afgemaakt.

Ps. Afgezien een paar zandbankjes (en een bankje bij de hunnebedden) is er geen gelegenheid voor koffie of thee onderweg. Het is geen wandeling waar je veel beleeft, maar de afwisseling tussen historie, natuur en de stilte maakte het voor mij een prima wandeling. Vooral genoten van de rust.

Facebooktwitter