Afstand: 6 kilometer

Waar: Londen (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling dwars door Londen. Van Covent Garden, Leicester Square, Piccadilly Circus via the Green Park en Hyde Park naar het Victoria & Albert Museum. Te voet door Londen is een mooie gelegenheid om alles op het gemak te bekijken, ondanks alle drukte op de stoep.

DSC_0904

Natuurlijk kun je om bezienswaardigheden van Londen bezoeken, de wereldberoemde ‘Underground’ gebruiken. Vandaag kiezen we voor een wandelingetje langs een aantal van de toeristische trekpleisters van deze wereldstad. Na een vroege vlucht vanaf Amsterdam zijn we precies op tijd voor de lunch in Covent Garden. Na de lunch kan de wandeling beginnen. Eerst natuurlijk nog even kijken bij de straatartiesten die altijd druk in de weer zijn in de galerijen van Covent Garden (je schijnt  een toelatingsexamen te moeten doen om hier je kunsten te mogen laten zien).

Een mooi bord om de wandeling te beginnen (is het slecht weer, kun je ook eerst the London Transport Museum bezoeken. Naast het startpunt van deze wandeling). Het is even slingeren en manoeuvreren tussen alle drukte rond de verschillende straatartiesten.

Via Leicester Square waar je nog kaartjes voor de theatervoorstellingen van vanavond kunt kopen, trekt de wandeling in de richting van Piccadilly Circus. We maken een paar omtrekkende bewegingen door bijzondere galerijen.

DSC_0915

Eenmaal alle drukte van de winkelstraat achter gelaten nog even snel een blik geworpen op ‘the Ritz’ en steken dan het eerste park van de dag in: the Green Park. Minder bekend dan zijn (of is het haar) buurpark Hyde Park maar zeker de moeite van een bezoek waard. Wanneer je halverwege het park naar links kijkt is in de verte ‘Victoria Memorial’ te zien.

We volgen de korte route door het park en steken dan het volgende park in, Hyde Park. Bij de vijver is het een behoorlijke drukte met bootjes en waterfietsen. Genoeg afleiding om even met een ijsje van het uitzicht te genieten.

DSC_0931

De wandeling doorkruist het hele park en slaat dan links af in de richting van het V&A museum. Dat is even een belevenis. Een brede straat maar erg weinig verkeer. Je kunt hier bijna ongestoord midden op de weg gaan lopen. Toch maar voor de veilige optie gekozen: de stoep. Het eindpunt van de wandeling komt al in zicht. The Science Museum en The V&A. Voor elk wat wils.

Ps. onderweg meer dan genoeg mogelijkheden om een pauze in te lassen, wij hebben gekozen voor een ijsje in het park.

Facebooktwitter