Afstand: 12 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf de bushalte net buiten Hattem door drie natuurgebieden, ‘Flip Hul’, ‘Petrea’ en het ‘Zwolse bos’.

Op het bankje van de bushalte net buiten Hattem (Pompstation) alles wandelkaar gemaakt voor een wandeling door het bos. Over het asfalt heuvel op en na ongeveer een kilometer wordt het eerste zandpad bereikt en steekt de wandeling het eerste natuurgebied in: ‘Flip Hul’.

Nog net op het puntje van de Veluwe gaat de wandeling een paar keer heuvel op en heuvel af, zonder indrukwekkende hoogtemeters te overwinnen. Slingerend over de verschillende bospaden en een klein stukje heide blijft het uitzicht voortdurend wisselen. Afgezien van twee overstekende reeën zijn er geen tegenliggers op de hier en daar smalle wandelpaden.

Wanneer ‘Flip Hul’ is overgestoken, volgt ‘Petrea’. Nog meer zandpaden die blijven draaien en keren. Na al lang de tel te zijn kwijt geraakt over hoe vaak links- en rechtsaf geslagen is, dreigt de wandeling te stranden bij een bordje ‘verboden toegang’ tenzij je groot wild bent en in het rustgebied een plekje hebt.

Met een extra slinger over de moutainbikeroute wordt er toch weer een bospad gevonden dat in de richting van het beginpunt trekt. Daarmee is gelijk het derde natuurgebied van de wandeling bereikt:  het ‘Zwolse bos’.

Een stukje aangelegd fietspad als afwisseling op de zandpaden zorgt dat de wandelaar gemakkelijk koers kan houden. Toch blijven de bospaden trekken. Het fietspad wordt dus weer ingeruild voor een zandpad. Nog een paar kilometer door het groen voor de bewoonde wereld weer wordt bereikt. Tijd voor koffie.

Ps. Onderweg geen catering, anders dan de meegebrachte dropjes. Eindpunt van de wandeling is het rustpunt bij ‘Bloemenstijn’, maar de openingstijden zijn hier wisselend. Vanaf het eindpunt is het nog een klein stukje terug wandelen naar de bushalte (terrein af, links en dan de eerste weg rechts).

Facebooktwitter