Afstand: 5 kilometer

Waar: Tongwynlais, Cardiff (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats vlak bij Castle Coch

Samengevat: Een korte wandeling door het bos en langs Castle Coch. In april-mei geven bluebells en wilde knoflook kleur en geur aan de wandeling.

Beoordeling: 7

Na twee korte wandelingen al op de teller, is er nog tijd over voor een derde korte bluebell-wandeling van de dag. Het wordt Fawr Forest. Bij de parkeerplaats houdt de vriendelijke (houten) draak de wacht aan het begin van de wandeling en de ‘sculpture trail’.

In een toeristen tempo slingert de wandelgroep over de verschillende bospaden langs de diverse beelden. In dit gedeelte van het bos staat de wilde knoflook vol in bloei en ligt als een groen met wit tapijt tussen de bomen. De herkenbare geur is niet te missen.

Na ruim drie kilometer over redelijk vlakke bospaden te hebben gewandeld daalt het pad naar Castle Coch onverwacht steil naar het voorplein van het kasteel. Het kasteel is te bezoeken, maar met minder dan een uur voor sluitingstijd wordt besloten het bezoek tot een volgende keer uit te stellen. Er zit dus niets anders op dan weer de klim naar boven te maken.

Eenmaal boven gekomen is het even op adem komen en dan in een ontspannen tempo, langs de bluebells terug naar de draak te wandelen.

Wandelaars die nog genoeg jong van hart en geest zijn kunnen nog kort een ritje op de rug van de draak maken voor de wandelschoenen voor deze dag voor het laatst worden uitgestampt en opgeborgen.

Algemeen oordeel van de wandelgroep: een prima wandeling, met voor wie wil een beetje cultuur met een bezoek aan Castle Coch en de ‘sculpture trail’, maar de wandeling in Wenallt Forest heeft de voorkeur.

Ps. Forest Fawr ligt op steenworp afstand van Wenallt Forest. De wandelingen zijn goed te combineren. Waarbij de wandeling in Wenallt Forest iets meer hoogteverschil heeft.

Facebooktwitter