Afstand: 5 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats aan de Nieuwe Zuidweg

Samengevat: Een korte wandeling over ‘de Dellen‘. Veel bospaden met hier en daar een stukje heide.

Beoordeling: 7

Vandaag nog tijd voor een korte wandeling over de Veluwe. Op de parkeerplaats aan de Nieuwe Zuidweg worden de wandelschoenen aangetrokken en is de wandelgroep klaar om op pad te gaan. Via het aangelegde wandelpad over het veld gaat de route in de richting van het brede bospad om daarna een smal en slingerend bospad op te steken en terug te wandelen in de richting van de brede zandweg.

Met een kleine omweg gaat de wandeling langs wat nu niet meer is dan een grote betonnen bak. In de jaren dertig was deze bootjesvijver een trekpleister voor een dagje uit. De bootjes zijn al jaren niet meer te huren maar een wandeling is bijna een eeuw later nog een prima alternatief.

De route volgt een paar smalle bospaden, inclusief een paar kleine klimmetjes voor het terrein weer vlak wordt en een volgend breed zandpad volgt. Het is even oppassen voor een paar voorbij scherende fietsers die het nodige stof doen opwaaien. Na nog een snelle tweede blijk op de bootjesvijver maakt de route nog een kleine extra omtrekkende beweging.

Nog een klein stukje over het aangelegde fietspad voordat de parkeerplaats weer in beeld verschijnt. Soepel worden de laatste meters van de wandeling afgelegd voordat op de parkeerplaats het stof uit de sokken wordt geklopt.

Algemeen oordeel van de wandelgroep: geen spannende wandeling, maar mooie bospaadjes en doorkijkjes maken de wandeling tot een prima besteding van een vrij uurtje.

Ps. de wandeling is te combineren met een wandeling over de ‘Renderklippen’, bijvoorbeeld ‘Schaapskooi‘.

Facebooktwitter