Afstand: 7 kilometer

Waar: Kopenhagen (Denemarken)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Tagensvej, Kopenhagen

Samengevat: Wandeling door het centrum van Kopenhagen, langs de molen, het paleis, langs de haven en de gekleurde huizen langs de kade. En niet te vergeten een stop bij het beeld van ‘de kleine zeemeermin’.

Beoordeling: 7,5

Nieuwe stad, nieuwe wandeling. Vandaag is Kopenhagen het decor voor de stadswandeling. De start ligt net buiten de gebaande paden. In een rustig tempo wandelt de groep in de richting van het eerste park. In een hink-stap-sprong beweging gaat het van schaduwplek naar schaduwplek door het park.

Eenmaal door het park wordt de weg schuin overgestoken en wordt het tweede park bereikt: Kastellet. Met uitzicht op het vestingswerk en de molen wandelt de groep in de richting van de grote fontein.

Na een kleine discussie over de advies-wandelrichting wordt besloten links af te slaan en de promenade te volgen in de richting van open zee. Vol verwachting wordt er uitgekeken naar een imposant beeld van de dame die al sinds jaar en dag het herkenningspunt van Kopenhagen vormt. Bij een verzameling van foto’s makende mensen komt de wandelgroep plots tot stilstand. De kleine zeemeermin doet letterlijk haar naam eer aan (of zoals een wandelaar het verwoord: nice but not impressed).

Met de middagzon op de schouders staat het kleine beeld op de waterrand. Voor het eerst op het rotsblok geplaatst in 1913, is de wandelgroep ongetwijfeld niet de eerste die bij de dame tot stilstand komt. Toch maar even de voor de hand liggende foto’s gemaakt zodat ook de kleine zeemeermin van de ‘to-do’-lijst af kan.

De wandeling maakt nog een korte omtrekkende beweging langs het koninklijke paleis ‘Amalienborg‘. Te laat voor de wisseling van de wacht, dus gaat het in een beweging verder. De laatste meters van de wandeling gaan langs de kade, met het uitzicht op de gekleurde huizen.

Met de zon die langzaam zakt, besluit de wandelgroep om de finish op een van de terrasjes langs de kade te betrekken en de voeten rust te geven om van het uitzicht te genieten.

Ps. finish op het terras langs de kade is volgens de wandelaars de kers op de wandeling die meer dan de moeite waard was. Wie nog een klein stukje aan de wandeling wil toevoegen, kan over de brug de vesting van Kastellet in steken en de wandelpaden volgen langs plaatsen waar vroeger vijf bastions stonden.

Facebooktwitter