Afstand: 3 kilometer

Waar: Kopenhagen (Denemarken)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Adelgate, Kopenhagen

Samengevat: Omdat een keer langs de gekleurde huizen wandelen niet genoeg was, nog een korte tweede wandeling in Kopenhagen. Over de kade en met uitzicht op een bijzondere kerktoren.

Beoordeling: 7

Nog onder de indruk van het bezoek aan de kleine zeemeermin (die ook letter klein is), is er nog genoeg energie om met een korte ochtend wandeling het bezoek aan de stad af te sluiten. Na het ontbijt zijn de wandelaars weer vol goede moed voor een, nu korte, wandeling door de stad. Als verzoeknummer is ‘de gekleurde huizen op de kade’ ingediend. Met een beetje inventiviteit moet dat gaan lukken.

Vanaf de ontbijtlocatie gaat het in een rechte lijn naar het grote plein en dan direct door naar de kade. In het ochtend is het op de kade een stuk minder druk en is er alle ruimte om uitgebreid foto’s te maken. Nadat er ruimschoots is geposeerd is het tijd om verder te wandelen.

Via de brug en een brede straat wordt de tweede kade van de wandeling bereikt. Met een onbelemmerd uitzicht op de haven is het een goed moment om (alweer) een pauze in te lassen. Met de voeten boven het water bungelend wordt een groep roeiers uitgezwaaid en een paar verwoed peddelende kanovaarders aangemoedigd. Ook in Kopenhagen staan blijkbaar de beste stuurlui aan wal (of beter gezegd ‘zitten de beste stuurlui ontspannen aan de kade’).

Nadat de boten uit zicht zijn verdwenen is het tijd om verder te wandelen. Met een soepele beweging staat de groep weer met beide voeten op de grond en gaat via brede wegen (even uitkijken bij het oversteken voor een langskomende tram) langs het water terug in de richting van het startpunt.

Nog een kleine omtrekkende beweging en dan zit de ochtendwandeling, en daarmee het bezoek aan Kopenhagen erop.

De wandelgroep is het eens: ook in het ochtendlicht staan de huizen er gekleurd op. Minder bezoekers dus iets meer ruimte om stil te blijven staan bij het uitzicht. De korte wandeling langs het water is een mooie afsluiter van het korte bezoek aan de stad.

Ps. deze korte wandeling gaat niet langs ‘de kleine zeemeermin’. De langere wandeling door Kopenhagen gaat wel langs het beroemde beeld aan de waterkant. (zie ‘de kleine zeemeermin‘)

Facebooktwitter