Bosaardbeien

Afstand: 6 kilometer

Waar: Dronten (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een korte wandeling door het dorpsbos van Dronten.

21569957399_9ac2c89c23_o

Een lift naar Dronten is een mooie gelegenheid om een keer in de buurt van Dronten te gaan wandelen. Op tijd vertrokken om nog van de zon te kunnen genieten. Voor het eind van de middag worden weer stapelwolken voorspeld. Met natuurlijk weer de mogelijkheid dat er nog regen uit komt vallen.

Nog even google maps bekeken. Vlak bij het eindpunt van de lift moet een bos te vinden zijn. Op het kaartje zijn verschillende paden te zien. Er is geen tijd meer om eerst een route uit te stippelen en op de wandelcomputer te zetten. Maar zo groot ziet het bos er op de kaart ook weer niet uit. Dat moet ook zonder route wel te doen zijn.

Het is druk in Dronten. Het nederlands kampioenschap voor de ploegentijdrit is in volle gang. Op de weg parallel aan het fietspad zijn verschillende ploegen aan het inrijden. Het herkenbare geluid van een dicht achterwiel komt een paar keer in hoog tempo langs vliegen. Voor de zekerheid maar op het randje van het fietspad gaan lopen. Zij hebben dan een helm op, ik niet. En ze kijken meer naar beneden dan naar de andere weggebruikers. Dus maar een beetje ruimte gemaakt.

De weg overgestoken en het bos ingewandeld. De naam is bijzonder: Dorpsbos Dronten. Toch benieuwd welk beeld de bedenker van het woord dorpsbos bij het woord heeft gehad. Waarschijnlijk een bos in of bij een dorp.

DSC_0237

 

Na een paar honderd meter weet ik niet zeker of ik dit wel een bos vindt. Het voelt meer als een aangeharkt park. Bankjes met prullenbakken, schelpenpaadjes en gemaaide grasveldjes. Gelukkig lopen niet alle paadjes recht en ook niet alle bomen staan netjes in een lijn aangeplant.

DSC_0239

 

De verrassing van de wandeling zat in tweede gedeelte van de wandeling. Tegen de tijd dat het dorpsbos eigenlijk meer voelt als een bospark, valt het op dat de bosaardbeien rijp zijn. Als hier  bosaardbeien groeien (welliswaar niet genoeg voor een potje jam of aarbeienvlaai van te maken, maar toch..) dan moet het dus wel een bos in plaats van een park zijn. Iets verderop zijn er ook al bramen rijp.

Het bos ligt tussen een paar woonwijken in, voor je het weet loop je het bos weer uit en de woonwijk in. Met ruim 4 kilometer op de teller en bijna een uurtje onderweg is het tijd om richting het beginpunt te gaan zodat ik de lift naar huis niet mis. Teruglopen is mij toch net iets te veel voor vandaag.

Via het centrum van Dronten weer terug bij het startpunt gekomen. Mooi op tijd.

Ps. er lopen nog meer paden door het bos, dus er kan langer gewandeld worden. Het is een kwestie van op elk kruispunt weer kiezen welk pad in te slaan.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑