Afstand: 8 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een wandeling door het bos naar het centrum van Hattem en weer terug. Lekker gewandeld met fantastisch wandelweer.

DSC_0216

 

 

De dag begint vandaag stralend. De stofzuiger moet dus maar even wachten. We gaan eerst een stukje wandelen, dat was geen moeilijke keuze. We besluiten om vanaf de parkeerplaats aan de Koeweg naar Hattem te wandelen, kunnen we gelijk chocolade halen. De fiets uit de schuur gehaald en op pad gegaan.

Bij de parkeerplaats staan een paar geschikte bomen om de fiets tegen aan te parkeren (niet vergeten om ze op slot te zetten). De lucht is strak blauw, dat hebben we al een poosje niet meer gezien. De paraplu kan dus in de fietstas blijven, die nemen we niet eens voor de zekerheid mee. Via de Koeweg en verschillende bospaden gaat het in de richting van Hattem. De zon prikt door de bladeren heen en trekt lange stralen tot op de grond. Een geweldig gezicht.

Mountainbikers, wandelaars, ruiters en hardlopers zijn allemaal al vroeg op pad om van het mooie najaarsweer te genieten in het bos. Hier en daar is het nog wel even een hink-stap-sprong over een grote waterplas of een modderpoel nodzakelijk. Nog steeds goed te zien dat het de afgelopen weken behoorlijk veel heeft geregend. Even gekeken wie soepel en elegant langs al dat water komt. De stand is uiteindelijk 5-4 (de winnaar laten we maar in het midden). Op de straten in de stad zijn er geen plassen om over heen te springen. Dus wordt de wedstrijd gestaakt.

DSC_0221

Dichtbij de “Dijkpoort“, de enig overgebleven stadspoort van de vesting Hattem, is de chocoladewinkel te vinden. Hier worden met de hand geweldige bonbons en truffels gemaakt. Altijd een lekker cadeau. We zoeken een mooi doosje met herfstchocolade uit. Vandaag hebben we geluk, er liggen proefbonbons op het schaaltje. Altijd feest.

DSC_0230

We lopen de winkelstraat verder in en  zo beginnen we aan de terugweg. Nog een kleine pitstop gemaakt bij de bakker. Tijd om op het gemak weer richting de fiets te wandelen. Eerst nog een paar straten door en dan weer de bospaden op. Even een ruiter met een wel heel groot paard voorrang gegeven en daarna rustig  via een paar smalle bospaadjes richting de fietsen gelopen. Klein beetje paniek bij de fietsen. Een sleutel is zoek. Wordt gelukkig toch nog helemaal onderin de rugzak terug gevonden. In het zonnetje zijn we rustig naar huis gefietst.

Ps. in het zonnetje lekker een kopje koffie gedronken op het terras bij onze bakker. Natuurijk met wat lekkers erbij.

Facebooktwitter