Afstand: 8 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: met de pont over naar de andere kant van de IJssel. Over de dijk naar “het Engelse Werk”, een stadsbos van Zwolle, gelopen. Een klein rondje door het bos en via de brug terug naar Hattem. Het pontje vaart niet het hele jaar.

21355173520_ffcbc3f911_o

 

Van mei tot oktober vaart er een fietsers- en voetgangers veer over de IJssel tussen Hattem en Zwolle. Met nog een paar weken voor het pontje weer uit de vaart gaat, gaan we aan het eind van de dag nog een rondje wandelen inclusief een oversteek. We beginnen weer in het centrum van Hattem. Een goed moment om eerst wat lekkers bij de bakker te halen. Ergens onderweg staat er vast een bankje om even te picknicken.

De afgelopen dagen heeft het bijna onophoudelijk geregend, vandaag was een mooie zonnige dag. Tegen de tijd dat we klaar zijn om te gaan, hangen er al weer dreigende donkere wolken boven de stad. Hopelijk houden we het droog tijdens de wandeling.

Vanaf de bakker wandelen we langs de kerk de binnenstad uit. Over de brug en dan links af richting “het kleine veer” (thuis nog even de vaartijden gecontroleerd).  Lekker de zon op het gezicht en een licht briesje in de rug. Op het fietspad in de richting van het veer worden we nog even opgeschrikt door de bel van een passerende fietser.

Precies op tijd voor de laatste oversteek van de dag. Vanaf de boot weer een heel ander zicht op de skyline van Hattem.  De donkere wolken erboven negeren we maar even en we genieten van het zonnetje. Aan de andere kant van de rivier gaat de wandeling verder over de dijk in de richting van de spoorbrug. Net voor de brug hebben we het bankje gevonden om de traktatie van de bakker op te eten. Altijd een succes.

De eerste regendruppels zijn een minder groot succes. Gelukkig is het niet meer dan een paar druppels. Tijd om verder te wandelen en een rondje door “het Engelse Werk” te maken. Net als we het bos bereiken begint het behoorlijk hard te regenen. We zoeken dekking onder een van de grote bomen in het park. Het is een mooi gezicht de regen die met bakken naar beneden komt terwijl de zon op de natte bladeren schijnt.

DSC_0197

Toch maar even wachten en hopen dat de regen minder gaat worden want de regenjas en de paraplu hangen gebroederlijk thuis aan de kapstok. Daar hebben we nu dus even niets aan. Na vijf minuten lijkt het toch minder hard te regen en gaan we verder. Vandaag nemen we de korte route terug naar huis, via het fietspad over de rode spoorbrug.

DSC_0200

Net voor we in de richting van de brug lopen tekent zich een mooie regenboog af. Altijd mooi om te zien. Op de weg terug wisselen regendruppels en zonnestralen elkaar in rap tempo af. Gelukkig zijn er meer zonnestralen dan regendruppels en komen we niet te nat terug in Hattem aan. De fiets weer opgehaald en rustig naar huis gefietst. Lekker gewandeld.

Facebooktwitter