Afstand: 6 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: vanuit de historische binnenstad een rondje door de uiterwaarden (inclusief een stukje door knie-hoog gras) en weer terug.

DSC_0173

Aan het eind van een druilerige dag toch nog maar besloten om het weer te trotseren en een rondje te lopen. Misschien dat het onderweg toch mee valt.

Even de mogelijkheden bekeken. Het wordt een wandeling vanuit het centrum van Hattem door de uiterwaarden. Een paar weken een paadje over een dijkje gezien en benieuwd waar dat naar toe gaat. Een mooie gelegenheid om te kijken of er over dit padje gewandeld kan worden. We parkeren de fiets in het centrum bij de kerk. Nog even snel een stop gemaakt bij onze favoriete ijsjeswinkel en een ijsje kopen voor onderweg (het weer is nooit te slecht voor een ijsje).

Vanuit de de binnenstad  (langs de “franse school”  en het “hooge huys“) maken we de oversteek naar de parkeerplaats en gaan we rechtsaf de dijk op. Omdat je op de dijk hoger loopt dan de rest van de omgeving kun je ver kijken. Ondertussen is weer een beetje gaan regenen. Gelukkig niet te hard.

DSC_0171

De dijk slingert verder tot aan het “Apeldoorns kanaal”. We volgen het kanaal een eindje in de richting van Heerde. Na een paar honderd meter lopen we linksaf de dijk af. Hier komen we op het keuze punt. Langs het water loopt een paadje (nog net te zien in het hoge gras). Niet goed te zien is waar het pad uitkomt, of misschien wel doodloopt. We besluiten het erop te wagen. In het ergste geval moeten we hetzelfde pad terug lopen.

Door de regen is het gras behoorlijk nat en na een paar stappen zijn de broekspijpen al behoorlijk nat. Geen reden om terug te gaan. Het pad volgen is niet lastig. Linksaf kan niet, daar is het water, rechtsaf  gaat het het dijkje af, dus gewoon rechtdoor blijven lopen. Zo nu en dan vliegt er onverwacht een eend op van het water. Als je niet oplet, is het toch even schrikken.

Het pad loopt tot aan een verharde weg. Omdat het weer harder is gaan regenen besluiten we links af te slaan, weer in de richting van Hattem. Het dijkje aan de andere kant van de weg moet wachten op een volgende proefwandeling.

Via de weg door de uiterwaarden wandelen we terug naar de bebouwde kom. We lopen nog een klein stukje langs de historische gebouwen en komen weer bij de fiets. Nog even naar de fietssleutel zoeken (gelukkig niet verloren) en dan tijd om naar huis te gaan en een droge broek op te zoeken.

Facebooktwitter