Afstand: 9 kilometer

Waar: Wapenveld (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een wandeling door het bos en een stukje hei.

DSC_0131

 

Het is weer zo’n dag dat de ene regenbui afgewisseld wordt door nog een regenbui. Tussen al dat water dreigt het zo nu en dan het toch nog eventjes droog te worden. Net lang genoeg om moed te hebben verzameld om toch een rondje te gaan maken. Vandaag geen zin om eerst een route via de computer in elkaar te zetten. Dus voor de makkelijke uitweg gekozen. Een gemarkeerde route in de buurt. In Wapenveld start een klompenpad. De start ligt dicht bij een bushalte waar de fiets droog geparkeerd kan worden. Dan is het zadel in ieder geval nog droog aan het eind van de wandeling.

Fiets geparkeerd en op weg gegaan. Het eerste deel van de route gaat door het bosgebied van “Landgoed Petrea”. Na ongeveer 2 kilometer wordt de grote weg al bereikt en bedenk ik dat de route eerst een stuk over de verharde weg gaat. Voor vandaag niet waar ik zin in heb. Dan maar links een beetje ronddwalen door het bos. Er zijn hier genoeg zandpaden om een rondje over te maken. Gelukkig is het nog steeds droog (al heb ik voor de zekerheid wel een paraplu mee genomen).

Op de zandpaden zijn nog goed de diepe sporen te zien van het bosonderhoud. Met al het water van de afgelopen weken is het ook hier behoorlijk modderig. Regelmatig even hink-stap-sprong door de plassen en de modder. Na vier plassen en 2 glibberpartijen zit de modder weer tot de knie.

Net als ik bedenk dat de paraplu wel in de fietstas had kunnen blijven zitten vallen de eerste kleine druppels die binnen een paar tellen worden ingewisseld voor grote druppels. Nog net op tijd om onder de paraplu  te schuilen. Na een paar minuten is al weer droog en kan de paraplu weer ingeklapt worden.

DSC_0132

Ondertussen op goed geluk een smal bospad ingeslagen en dan blijkt dat er in het bos ook doodlopende paden zijn. Nadeel van het bos is dat er geen bord aan het begin van de doodlopende weg staat. Voor de zekerheid nog even een rondje om het veld gemaakt maar ook aan de andere kant is geen bospad te vinden, dus zit er niets ander op dan een eindje terug te lopen. Onderweg kom ik mijn eigen voetstappen in de modder nog tegen, zo weet ik in ieder geval zeker dat ik hetzelfde pad terug loop.

Tijd voor een volgende regenbui. Deze duurt gelukkig ook maar een paar minuten. Toch blij dat de paraplu is mee gegaan, want de bui is dan wel kort, er komt wel weer genoeg water naar beneden om goed nat te worden.

Via een paar smalle en brede bospaden weer terug geslingerd richting Wapenveld. Nog wel even een derde bui opgevangen. Wat mij betreft genoeg water voor vandaag. Vlak voor het eind van de wandeling komt toch de zon weer te voorschijn en gaat het laatste stukje van de wandeling met de wind in de rug en de zon op het gezicht. Altijd een fijne afsluiting van de wandeling. De fiets opgehaald en met een rustig gangetje naar huis gefietst.

Ps. onderweg zijn er geen restaurants.

Facebooktwitter