Afstand: 14 kilometer

Waar: Sully (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats van de pub ‘the captain’s wife’ in Sully.

Samengevat: Als vervolg op de wandeling naar Sully Island een wandeling over het kustpad naar de pier van Penarth. Op de pier is er tijd voor lunch. De wandeling terug volgt dezelfde route.

Beoordeling: 7,5

Uitzicht vanaf de klif

Na de koffie met crumble (zeker voor herhaling vatbaar) bij ‘the captain’s wife’, zijn de voeten genoeg uitgerust van de korte wandeling naar Sully Island en kan aan de langere wandeling van Sully naar Penarth worden begonnen.

Vanaf de parkeerplaats is het kustpad eenvoudig te vinden. Het pad volgt de kustlijn bijna op het randje en geeft daarmee mooie uitzichten over het water en in het eerste deel van de wandeling blijft Sully Island vanuit een ooghoek nog een tijdje in zicht. Het pad maakt een paar hoogtemeters, maar is voor Wales als een vlakke wandeling te omschrijven.

Nu de zon nog schijnt….

Zonder al te veel inspanning wordt de eerste helft van de wandeling afgelegd en is de pier van Penarth al te zien. Bij het begin van de pier slaat slaat de route rechtsaf om een plekje op een bankje aan het einde van de pier te vinden. Voordeel van het winterseizoen is dat er genoeg plek op de pier is voor de lunchstop.

Terwijl de lunch uit de rugzak wordt gehaald trekken de eerste wolken voor de zon. Na een korte stop wordt alles weer ingepakt in de hoop dat de terugweg zonder regen uitgewandeld kan worden.

De pier van Penarth bij laag water

Er wordt nog een klein omweggetje over het strand gemaakt voordat het kustpad weer wordt opgezocht. Net als het juiste wandeltempo gevonden is, blijkt maar weer hoe snel het weer om kan slaan. Binnen tien minuten is het herfstzonnetje verdwenen en is het ingeruild voor een niet te ontlopen regenbui afgewisseld met een handvol hagelstenen.

Het bushokje biedt de nodige beschutting om het ergste van de regenbui af te wachten. Wanneer de regen minder wordt, wordt de wandeling weer opgepakt en binnen vijf minuten schijnt de zon zodat alles weer droog is wanneer de parkeerplaats bij de pub weer wordt bereikt.

Geen inspannende of indrukwekkende wandeling maar zeker een goede besteding van een middag.

Facebooktwitter