Afstand: 21 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: het terras van Herberg Molecaten in Hattem

Samengevat: een lange wandeling met bos en heide. Vanaf Herberg Molecaten over de de ‘Vuursteenberg’ (wat geen berg is) naar de Wezepscheheide. Over de bospaden van ‘Landgoed Petrea’ terug.

Beoordeling: 7,5

Langs de watermolen

Een ondertussen bekend verzamelpunt voor de wandelgroep, het terras van Herberg Molecaten. Vandaag het begin- (en eindpunt) van een langere wandeling. Plan is een rondje over de Wezepscheheide met een richtafstand van twintig kilometer. Fluitend gaat het op stap, de eerste horde (het bruggetje met uitzicht op de watermolen) wordt moeiteloos overwonnen. Met algemene stemmen wordt besloten vandaag de klim over Trijselenberg over te slaan en de korte route in de richting van de Vuursteenberg te nemen.

Na een kleine omtrekkende beweging over het landgoed van het Gelders landschap komt de route uit bij het fietspad en wordt via de verharde weg verder gewandeld in de richting van de Wezep.

Het volgende zandpad

Bij het niet te missen witte hek wordt het verharde pad weer ingewisseld voor een zandpad. In de schaduw van de bomen, wat voor een beetje verkoeling zorgt, worden de kilometers soepel afgelegd.

Met een onverwachte knal (dan weten de Schotse hooglanders maar vast dat we er aan komen) wordt het toegangshek gesloten en kan de oversteek over de heide gemaakt worden.

Brede zandpaden brengen de wandelaars naar de andere kant van de heide. Er wordt halverwege nog een kleine omweg gemaakt om de Schotse hooglanders op gepaste afstand te zien liggen. Het tweede hek gaat met een nauwelijks hoorbare tik dicht. Het is even zoeken naar het bospad (de trap ligt behoorlijk verscholen in het groen) dat volgens het gps-apparaat er toch echt moet zijn.

Niet te missen…

Eenmaal gevonden, gaat de route (inclusief een klein stukje verhard fietspad) gestaag terug in de richting van het terras. Via nog twee bruggetjes bereikt de wandelgroep zonder blaren de finish. Korte check op de stappenteller: net iets meer stappen dan gepland. Algemeen oordeel van de groep: afwisselende wandeling en genoeg tijd voor een goed gesprek.

Meer wandelingen vanaf het terras van Herberg Molecaten vind je hier.

Facebooktwitter