Afstand: 7 kilometer

Waar: Chamonix (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: terras met uitzicht op ‘Mer de Glace’.

Samengevat: Een wandeling met meer dan 800 meter dalen, een paar kleine uitdagingen. Net voor de finish nog uitzicht op de Mont Blanc.

Beoordeling: 7,5

Uitzicht op de watervallen

Na het rondje met uitzicht op het ‘Mer de Glace’ en de kleine pauze voor een hapje en een drankje is de wandelgroep klaar voor de wandeling naar beneden. Het is even zoeken naar het begin van de wandeling (inclusief een wegversperring bij de wei voor de paarden), maar eenmaal gevonden gaat het tempo er gelijk in. Geholpen door het feit dat het bergaf gaat.

Het pad is redelijk ingelopen dus de wandeling kan zonder de kaart gewandeld worden. Hier en daar is er even een kleine hik-stap-sprong -beweging te herkennen wanneer de route tussen de grote keien doortrekt. Na een klein half uur wandelen klinkt het onmiskenbare geluid van een naderende trein tussen de bomen door.

Via de trap

Nadat de trein voorbij is volgen de wandelaars de route, onder de treinbrug door in de richting van de eerste echte uitdaging. Tussen de manshoge keien ligt een kleine stalen trap om het hoogteverschil te overwinnen. Met enig kunst en vliegwerk (en goed de leuning vasthouden) wordt de onderstee tree van de trap bereikt en zit er maar een klein schrammetje op de knie.

Vanaf de trap is het nog een paar meter dalen voor het uitkijkpunt met uitzicht op de twee watervallen wordt bereikt. Tijd voor een kort fotomoment en dan weer in beweging. Na ruim drie kilometer wordt een onverwacht terras bereikt en is er een mooi excuus voor een koffiepauze.

De Mont Blanc

Na de koffie, zonder gebak, is er genoeg moed verzameld voor het laatste uitdagende deel van de wandeling. Over de grote keien is het even zoeken naar de route (geen ingelopen pad te herkennen, dus is een wapperende vlag het mikpunt). Geholpen door nog een bijzondere trap (grote treden, veel losse stenen en een mooi uitzicht) wordt het brede grindpad bereikt.

Dit grindpad inclusief een paar haarspeldbochten brengt de wandelaars terug naar de bewoonde wereld. Nog even uitkijken bij het oversteken van het spoor. Net voordat Chamonix wordt bereikt nog even stilstaan voor het uitzicht op de Mont Blanc (kan dus ook van de bucketlist).

Nog een klein stukje wandelen, langs het treinstation en over de loopbrug, voor het centrum van het dorp wordt bereikt. Tijd om een terrasje te zoeken. Algemeen oordeel: mooie wandeling (kan natuurlijk ook bergop gewandeld worden) waarbij het eerste deel het mooiste was.

Facebooktwitter